На Голямото езеро на Лесопарк Липник“ се проведе Държавното първенство

...
На Голямото езеро на Лесопарк Липник“ се проведе Държавното първенство
Коментари Харесай

Със 7 медала за русенския клуб Змс Иван Маринов завърши Държавното първенство по корабомоделен спорт

На Голямото езеро на Лесопарк „ Липник “ се организира Държавното състезание по корабомоделен спорт клас " М " - радиоуправляеми скоростни модели и " NS " - радиоуправляеми модели на съществуващи кораби. Проявата се провежда от Спортен клуб по корабомоделен спорт „ Змс Иван Маринов “ – Русе със съдействието на Община Русе и Българската федерация по корабомоделен спорт.

Състезанието се организира в границите на 3 дни с присъединяване на 75 спортисти от клубовете по корабомоделизъм от Русе, Пазарджик, Харманли, Димитровград, София, Варна и Каварна. Показани бяха над 200 радиоуправляеми модела.

„ Русе има потребност от спортни събития като това, които освен развиват техническите качества, само че подтикват и креативното мислене на хора от всяка възраст “, обърна се към участниците заместник-кметът Енчо Енчев. Той награди най-хубавите състезатели в двете категории.

Клас „ М “ включва радиоуправляеми модели, които би трябвало за несъмнено време да създадат няколко обиколки на част от Голямото езеро на Лесопарк „ Липник “. Надпреварата в клас ”NS “ се състои в изработването и ръководството на макети на съществували кораби, които би трябвало да покажат комплицирани фигури във водата.

Ето и държавните първенци за 2023 година от Спортен клуб по корабомоделизъм „ Змс Иван Маринов “ – Русе:

- Сорин Мавро - златен орден в клас Hydro;

- Сорин Мавро - златен орден в клас Hydro 2;

- Разван Олеанов - бронзов орден в клас Hydro 2;

- Сорин Мавро - сребърен орден в клас MONO 2;

- Красимир Георгиев - бронзов орден в клас MONO 2;

- Красимир Георгиев - бронзов орден в клас Mini FSR;

- Любомир Ненов - златен орден в клас F2A.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР