На гол кръст – чифте пищови – с този вариант

...
На гол кръст – чифте пищови – с този вариант
Коментари Харесай

Всички без “Воля” подкрепят модернизацията на армията

На гол кръст – чифте пищови – с този вид на българската сентенция депутатката от “Воля” Елена Аксиева развесели пленарната зала по време на дебата преди гласуването на модернизацията на Българската войска.

Парламентарната група на Веселин Марешки е твърдо срещу отпущането на над 3 милиарда лв. за закупуване на изтребители и машини за пехотата.

За разлика от ПГ на “Воля”, от Българска социалистическа партия обявиха, че ще гласоподават “за”.

„ Двете наши условия са изпълнени и ще подкрепим модернизацията на армията. Моля да се спре със спекулациите “, съобщи от трибуната водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Първото ни изискване е да не се надвишават 2% от Брутният вътрешен продукт. Проектите на министър Красимир Каракачанов не ги надвишават “, уточни Нинова. „ Второто ни изискване е да бъдат ангажирани компаниите от българската военна промишленост и българската стопанска система. В плановете има такива задължения “, изясни националната представителка.

„ Няма да имаме опция да поправяме българските въоръжени сили в идващите 50 година, по тази причина в този момент постъпваме отговорно”, сподели от своя стана националният представител от ГЕРБ Владимир Тошев.

„ Надявам се и сътрудниците от Българска социалистическа партия, тъй като след 12 година, когато завърши модернизацията на армията от тези планове, тези три партии ще не престават да носят отговорност и на тази естрада ще бъдат сътрудници, които ще изясняват за какво се е случило по този начин. По отношение на финансовата рамка желая да кажа, че когато ГЕРБ стартира да ръководи, Брутният вътрешен продукт беше 70 милиарда лева, а през днешния ден гласуваме бюджет, който да бъде в порядъка на 100 милиарда лева А в процеса на модернизацията на армията, би трябвало да доближи 190 милиарда лева Разходите са на половина, по този начин е няма да има причина останалите действия, които се финансират от бюджета, да бъдат забавяни или подценявани “, изясни още Тошев.

Движение за права и свободи също се разгласи “за”.

“Ще подкрепим тази рационализация, само че това не е поддръжка за ГЕРБ”, сподели Джейхан Ибрямов.

“Искам да поздравя и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи и “Обединени патриоти” и да почитаме позицията на “Воля”, разгласи от трибуната Цветан Цветанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР