На годишната тържествена вечеря на престижен журналистически клуб президентът продължи

...
На годишната тържествена вечеря на престижен журналистически клуб президентът продължи
Коментари Харесай

Байдън за изборите в САЩ: Единият кандидат е твърде стар е психически негоден, другият съм аз

На годишната тържествена вечеря на влиятелен журналистически клуб президентът продължи да атакува републиканеца Доналд Тръмп. Байдън отклони продължаващите рецензии, че паметта му е мъглява и наподобява комплициран, като в същото време напомни моменти, когато 77-годишният Тръмп също е правил гафове.

" Не му казвайте, той си мисли, че се кандидатира против Барак Обама, той това сподели ", заяви 81-годишният Байдън, като се пошегува, че стои безсънен надалеч след времето си за лягане.

За първи път той участва на давана от тази организация вечеря, откогато е президент. Тази година вечерята съответства с нажежаването на предизборната акция за изборите тази есен и наближаването на реванша сред Байдън и Тръмп.

Американският държавен глава обаче бързо стана тъмен, наблягайки това, което вижда като действителна опасност за демокрацията, в случай че Тръмп - който продължава погрешно да твърди, че изборите през 2020 година са били откраднати - се върне в Белия дом. В речта му имаше отзвук от предизборните му мнения, отбелязва АП.

" Преживяваме невиждан миг за демокрацията. Безпрецедентен миг за историята. Демокрацията и свободата са безусловно атакувани. Путин е подхванал поход в Европа. Моят предходник му се кланя и му споделя " прави каквото си искаш, демон да го вземе ".

Това съобщи в речта си Байдън, а по-късно показа украинския дипломат Оксана Маркарова и естонската министър-председателка Кая Калас.

" Ние няма да се преклоним. Те няма да се преклонят, и аз няма да се преклоня ", сподели още президентът.

Тази годишна вечеря има репутацията на събитие, преминаващо под знака на двупартийно забавление, и на нея участваха голям брой политици. Сред тях бяха вицепрезидентката Камала Харис със брачна половинка си Дъг Емхоф, минимум осем членове на кабинета, минимум петима членове на Конгреса, петима губернатори и най-малко петима посланици. Ирландският министър председател Лио Варадкар, който е в града за Деня на Свети Патрик, също беше там.

На вечерята приказваха още Харис, губернаторката на Мичиган Гречен Уитмър, демократка, и губернаторът на Юта Спенсър Кокс, републиканец.

Байдън закри вечерята, като акцентира какъв брой е значима свободната преса. Въпреки че може да не съм склонен с всичко, което медиите разгласяват, сподели Байдън, разбирам нуждата от публицистиката и не преставам да работя, с цел да върна вкъщи публицистите Евън Гершкович и Остин Тайс - единият арестуван в Русия, а другият липсващ по време на репортерско пътешестване в Сирия.

" Добрата публицистика е огледало на обществото. Нуждаем се от нея ", сподели Байдън. 

Държавният глава и вицепрезидентката бяха седнали на централната маса дружно с други чиновници на администрацията и задграничните водачи, плюс президента на журналистическия клуб Дан Балз от в. " Вашингтон пост " и шефовете му - виновният редактор на вестника Сали Бъзби и притежателят Джеф Безос.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР