На ГКПП „Кулата” и ГКПП „Илинден” към момента всичко е

...
На ГКПП „Кулата” и ГКПП „Илинден” към момента всичко е
Коментари Харесай

Каракачанов: На българо-гръцката граница е спокойно, но сме взели всички мерки

На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата” и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден” все още всичко е умерено, само че сме длъжни да вземем всички нужни ограничения, с цел да бъдат спокойни българските жители и в бъдеще време.

Това съобщи пред публицисти на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов, представен от радио Фокус. „ По българската граница нямаме защитни уреди и ограда, само че дано не забравяме, че тя е планинска, а въпреки всичко и Беласица, и Славянка са високи планини и там могат да минат самостоятелно единствено физически добре готови хора. Точно в този регион на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата” е единственият по-лесен достъп и в случай че има някъде опит за нахлуване, то той ще бъде точно тук”, посочи той.

Министър Каракачанов съобщи, че още през 2016 година е изчистена полосата към границата и към реката, с цел да има видимост и да може да се работи и да се маневрира с коли. По думите му всичко се поддържа. Той уточни, че има уреди, които и армията краткотрайно може да подкрепи, с цел да се предотврати нахлуване. Той означи, че сега има подготвеност за помощ от Благоевград, където 300 души са разполагаем и на смени по 100 индивида и могат да реагират при нужда.

Министър Каракачанов добави, че в Сирия сега обстановката се е успокоила, само че за сметка на това е ескалирала обстановката в Либия. „ Там имаше доста огромни групи хора, измежду които и джихадисти, и там обстановката е несигурна. Всички тези хора, които бяха там, може да тръгнат нанякъде”, сподели още министърът на защитата. Според него големите маси в Гърция и Турция от незаконни мигранти и такива, които са в самата Западна Европа, е допустимо да бъдат употребявани от някого в обстановка на евроизбори, било за дестабилизиране на страната или за вкарване на една или друга теза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР