На Гергьовден, когато почитаме паметта на падналите воини за Отечеството

...
На Гергьовден, когато почитаме паметта на падналите воини за Отечеството
Коментари Харесай

ГЕРБ сезират ЕС за отказа на РСМ да пусне Андрей Ковачев в страната

„ На Гергьовден, когато почитаме паметта на падналите воини за Отечеството ни, управляващите на Република Северна Македония направиха безпрецедента постъпка като не позволиха на територията на страната ръководителя на групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП доктор Андрей Ковачев, който е и представител на групата на ЕНП в ЕП, отговарящ за Разширяването на Европейски Съюз и Западните Балкани.

ГЕРБ изрично осъжда тези дейности на управляващите на РСМ “. Това написаха в профила си във Facebook от партията.

Те припомниха, че точно нашата страна и Борисов са върнали в дневния ред по време на председателството на Европейски Съюз тематиката за разширението на Съюза.  

„ Подобни неприемливи ограничения, както и всички дейности от последните месеци против срещу други български жители или против жители на РСМ, намерено заявяващи своята българска еднаквост, не способстват по никакъв метод за европейската интеграция на Република Северна Македония, както и за развиване на добросъседските връзки сред двете страни. ГЕРБ и нейният водач са полагали целенасочени старания за ускорение на европейската интеграция на страните от Западни Балкани, в това число на РСМ. Припомняме, че през 2017г. министър председателят Борисов и министър председателят Заев подписаха Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Точно по време на първото българско председателство на Европейски Съюз тематиката за разширението беше върната в дневния ред на Съюза.

ГЕРБ ще осведоми европейските си сътрудници, както и комисаря по разширение “, декларират от партията в умозаключение. 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР