На ГЕРБ им предстои всичко това, през което минахме. Няма

...
На ГЕРБ им предстои всичко това, през което минахме. Няма
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: На ГЕРБ им предстои всичко това, през което минахме

" На ГЕРБ им следва всичко това, през което минахме. Няма да им е леко. " Това предвижда водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.  " Когато подавах оставката си, смятах, че по този начин е морално и почтено. Дадох излаз разногласията в партията да се решат по най-хубавия метод. По две аргументи я отдръпнах. Моята неточност е, че не реших вярно събитията. Започна търговия за Българска социалистическа партия. Започнаха лобита, групи и предприемачи да си вършат проекти, да си излъчват претенденти, започнаха да се притискат хората. Видях, че всичко, което правехме се разсипваше.

``
реклама

Не допусках, че всичко това ще се случи. Втората причина бе реакцията на членовете и симпатизантите на партията ", изясни още тя за отдръпването на оставката ѝ.  " Първоначално в партията имаше ступор, последва яд. Започнаха цели групи членове да напущат партията и да връщат партийни книжки. Всичко това ме тормози.

Дадох си сметка, че това което градихме три години е пред разпад. Моята оставка щеше да донесе доста ниски равнища на доверие и то преди локалните избори. Имах два избора пред себе си - да подам оставка и да се съсипе партията като съпротива и да си живеем в тирания, да остана водач и минимизирам вредите от решението ми, съзнавайки, риска, който поемам ", сподели още Нинова в изявление за bTV.  По думите ѝ " нищо не се е трансформирало в морала ми, промени се обстановката след оставката ми. На социалистите желая да им кажа, че им благодаря и са извънредно почтени хора. Въпреки компликациите, те не си продадоха достолепията. "

Нинова показа за случай, в който член на Българска социалистическа партия е бил изнудван от банка, в която имал заем, че в случай че не гласоподава " вярно ", ще има проблем по заема - т.е. заемът ще стане дължим. По информация на Actualno.com става въпрос за човек от Враца. На въпрос дали партийната дотация би трябвало да е в размер на 1 лева водачът на Българска социалистическа партия отговори, че тя би трябвало да се понижи, само че не да е 1 лева, защото това " ще значи завършек на многопартийната система и тирания на една партия. "  

На въпрос какъв брой има Българска социалистическа партия по сметка от партийни дотации Нинова отговори: " 300-400 хиляди лева Това е докладът на Сметната палата към края на предходната година. Харчили сме за акцията, за медии... " Проверка на Actualno.com сподели, че по доклад за предходната година Българска социалистическа партия е имала на влог 5,4 млн. лв., а в наличност - 1 млн. лв.. По-рано пред Нова телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Весела Лечева съобщи: " Низовите организации, симпатизантите и членовете се отнасят с почитание към моралния метод да бъде подадена оставка, само че считат, че такава не е нужна. " Лечева по този начин и не разяснява всъщност по какъв начин се случи по този начин, че Корнелия Нинова първо разгласи оставка, а през вчерашния ден се отхвърли от нея. Големият ни състезател в стрелбата уточни, че била основана „ паралелна медийна действителност ”, а на нито едно отчетно заседание във Велико Търново, откъдето е тя, не било казвано да има незабавно оставка.

„ Не спечелихме изборите, само че и не загубихме позиции ”, даде извод Лечева пред Нова телевизия. Весела Лечева видя „ голям медиен и финансов запас ” като съществена причина Българска социалистическа партия да не завоюва евроизборите. Според Лечева, вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия е подготвена да се прегърне с ГЕРБ и с властта като единствен метод социалистите да останат същинска партия. Щеше да е по-честно това да бъде показано пред Националния съвет на Българска социалистическа партия и там да се дебатира, добави аленият народен представител, само че вместо това се завръщало задкулисие и сделки. Лечева обаче по този начин и не уточни съответни имена и хора, които желаят да поведат Българска социалистическа партия по посочения от нея път на „ патерица на ГЕРБ ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР