На ГЕРБ и на цялото общество даваме знак за отговорност

...
На ГЕРБ и на цялото общество даваме знак за отговорност
Коментари Харесай

Карадайъ защити липсата на социлистите в парламента

„ На ГЕРБ и на цялото общество даваме знак за отговорност и угриженост за положението на страната и за нейното бъдеще. Относно закана за предварителни парламентарни избори, ние от Движение за права и свободи не си служим с такива принадлежности – не очаквайте от нас закани “. Това съобщи на ексклузивен брифин след среща на Централния съвет на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, написа " Фактор ".

 

``
реклама

Лидерът на партията уточни, че Движение за права и свободи взаимни отстъпки не е правила. „ Особено когато става дума за цивилен и човешки права, взаимни отстъпки не вършим. Напротив, призоваваме всички партии и цялото общество да пазиме гражданските и човешките права. Тези, които се самонаричат демократи, би трябвало най-малко да съблюдават Конституцията и всичко, което произтича от нея. А не да нарушават Конституцията без даже да имат обществени причини. Защото в дебата в Народното събрание не чух нито един мотив за нарушение на гражданските права, само че видяхме гласуването “, разяснява ръководителят на Движение за права и свободи.

Карадайъ съобщи, че целите в правенето на политика за Движение за права и свободи са чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена сила и високи технологии. „ Нашата програмата и мотото за евроизборите ще бъде в тази връзка. Двойният стандарт в морала е присъщ за някои други, само че не и за Движение за права и свободи “, разяснява той.

" Не сме предложили преференциалното гласоподаване да отпадне, а предложихме по-справедлив предел за преференциите, добави водачът на партията. Карадайъ разяснява, че преференциите не са отпаднали, с цел да бъдат върнати. „ Не сме правили такова предложение, без значение, че имаме причини и в тази посока. Предложението ни беше да има по-справедлив предел за преференциите. Като се приказва за преференции нормално аргументът е да има мажоритарност на изборите. Сега има опция и за мажоритарни претенденти – тези, които не желаят да бъдат партийно обвързани, могат да се кандидатират като самостоятелни претенденти. Тези хора могат да бъдат определени единствено в случай че получат гласове, колкото е изборната квота. Тогава стои различният въпрос – каква е логиката тези, които влизат в партийни листи, да имат по-различен предел, с цел да влизат и да бъдат избирани “, разяснява той.

" Партията ще се яви независимо на евроизборите. На днешното съвещание взехме няколко решения. Първото е съставяне на Централен избирателен щаб на Движение за права и свободи. Второто решение е в едноседмичен период регионалните ни препоръки да сформират регионалните изборни щабове и в двуседмичен период общинските да сформират общинските изборни щабове. Третото е за приемане на критерии за номиниране на претенденти за членове на Екологичен потенциал, издигнати от Движение за права и свободи. Критериите са задълбочено познаване на европейските институции и политики, съпричастност към полезностите на либерализма, притежаване на един от работните езици на Европейски Съюз, построен престиж, положителни информационни качества и други “, съобщи Карадайъ.

Той уточни, че на разширени съвещания на регионалните препоръки ще се предлагат претендентите и ще се оферират на централния избирателен щаб до края на март. „ Номинации могат да бъдат препоръчани от регионалните препоръки на Движение за права и свободи, Централния действен съвет на младежкото Движение за права и свободи, Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи и ръководителя на партията “, изясни Карадайъ.

Председателят на Движение за права и свободи съобщи, че е взето решението партията да взе участие независимо в евроизборите. „ Централният съвет упълномощава ръководителя и Централното оперативно бюро да подредят листата от претендентите “, уточни Карадайъ. Той разяснява и тематиката за напускането на депутатите от Българска социалистическа партия и предложенията за отпадане на заплатите. „ Спомням си, че през 2014 година ГЕРБ не вършиха такива оферти. Според Движение за права и свободи това е един законен политически инструмент за правене на политика – и напускането на Народното събрание, и присъединяване в комисии, и присъединяване в диспути, и предложение на законопроекти, среща с гласоподаватели, отстояване на политики и позиции. Но значимият спор, който сега не се организира, е дебатът за целите на страната “, съобщи той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР