На гала церемония във Варшава, Полша кметът Здравко Димитров представи

...
На гала церемония във Варшава, Полша кметът Здравко Димитров представи
Коментари Харесай

Проектът „Втори дом за Украйна“ финалист за престижна награда

На церемония гала във Варшава, Полша кметът Здравко Димитров показа Пловдив и модела, с който украинските бежанци получават поддръжка, бягайки от войната. Церемонията се провежда от Института за нововъведения в политиката на Европа. Заедно с кмета присъединяване взеха и заместник-кметът Стефан Стоянов и моторът на идеята за бежанците Наталия Елис.
Прочетете още
Община Пловдив кандидатства с плана за Временния бежански център „ Втори дом “, който я подреди измежду финалистите в тазгодишните награди на Института, категория обществена кохезия. Пловдив е единственият град от България и Централна и Източна Европа, който попадна измежду 80-те финалисти в 8 категории. В тежката конкуренция се включиха планове от Австрия, Белгия, Германия, Холандия, Франция, Испания и други

Изключителният модел за интеграция, натрапен последната година получи висока оценка и на панелните сесии денем, а на церемония церемонията и специфичното внимание на Управителния съвет на Института. Градоначалникът беше поздравен персонално от създателя на института Рони Зукерман.

„ Горд съм, че локалната общественост и бизнеса демонстрираха толкоз огромна съпричастност още самото начало и до през днешния ден не престават да са дейни и оказват помощ за интеграцията на украинците в Пловдив “, показа Здравко Димитров.

Във вчерашния ден Стефан Стоянов и Наталия Елис организираха и поредност от срещи с представители на Института за нововъведения и с другите финалисти. За интернационалното самопризнание на плана Елис сподели: „ Този план е сполучлив, поради доста положителното партньорство с общината и ежедневната поддръжка от нейна страна “.

Преди броени дни порти отвори и третият подред център за деца на украински бежанци в Пловдив, а преди него, с помощта на решение на Общинския съвет в града, бяха предоставени на фондацията на Наталия – „ Юкрейн съпорт енд реновейшън “ и още два, които работят всекидневно. Към момента в просветителната система на Пловдив има близо 390 украински деца, а по неофициални данни над 10 хиляди са украинците, които живеят на територията на региона.

„ Украинските бежанци се трансфораха в деен участник в локалната стопанска система и предприятията имат към този момент цели екипи с украинци. Бизнесът е удовлетворен от тях, тъй като имат и мощна мотивация за работа “,  съобщи Стефан Стоянов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР