На фона на вълненията около изборите, с остра позиция относно

...
На фона на вълненията около изборите, с остра позиция относно
Коментари Харесай

Илиян Василев: Радев и Борисов отказаха евтин газ, сега потъваме, а някой прави много пари

На фона на вълненията към изборите, с остра позиция по отношение на високата цената на газа в България спрямо цената в Съединени американски щати, излезе Илиян Василев - някогашен дипломат на България в Москва, в този момент енергиен и политически анализатор. Според него плащаме доста по-висока цена за газ, в сравнение с е в реалност. Публикуваме поста му във Фейсбук без редакторска интервенция:

" Потъваме, постепенно.

От през вчерашния ден има нов бенчмарк в търговията за природен газ. Асоциацията на европейските регулатори АСЕР го пусна - ACER Daily Benchmark и той е за търговия с ВПГ с отстъпка от 9,57 евро за МВтч по отношение на холандската борса за междинните цени за минал месец.

А в този момент сметнете - у нас цената за април е 50 евро/МВтч. Ти Ти Еф минал месец е малко над 44 евро/МВтч. Твърдят от Булгаргаз, че две трети от внасяния у нас газ е...ВПГ. Разликата сред новия бенчмарк и цената у нас е повече от 15 евро/МВтч.

Очевидно - някой прави доста, доста, пари през медиатори. Радев се бореше с корупцията!?! Росен Христов - Осиковски, Манчев, Първанов. Много масон по веригата. Все " слънца ".

ГЕРБ няма да изпусне, при никакви условия, контрола си върху енергетиката. Най-много да го споделят с Радев, както е в този момент.

Не желая да ви тревожа, само че цената на природния газ в Съединени американски щати сега е под 6 евро/МВтч. С доставка до тук - ставаше под 30 евро/МВтч. Плащате 50 евро/МВтч. Радев и Борисов ги отхвърлиха.

Честито на българския гласоподавател! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР