На фона на току-що започналите Олимпийски игри в Токио вече

...
На фона на току-що започналите Олимпийски игри в Токио вече
Коментари Харесай

В Япония насърчават бейбум с... олимпиада

На фона на преди малко почналите Олимпийски игри в Токио към този момент се готвят за своето идно домакинство през 2020-та. Японските управляващи се надяват посредством събитието да разпалят любовта сред жителите си, оповестява Българска национална телевизия. Кадри на млад мъж, който предлага брак на приятелката си. Близки проекти на сватбени халки. Възрастна двойка, която гледа спорт по малкия екран. И един въпрос - " с кого ще гледаш игрите? ".

Това е видео, което може да бъде забелязано съвсем на всички места из Токио. Екрани на оживени площади, метростанции, киносалони - въпросът се повтаря още веднъж и още веднъж. Токио ще семейства Олимпийските игри през 2018-та, а японските управляващи, които са поръчали клипа, се надяват да реализират същия триумф, като този на игрите през 64-та. Не медали, поток от туристи и доходи в държавната хазна, а бракове и бейби взрив.

През 60-те в Япония се следи голям позитивен приръст на популацията. Преследването на кариера и неналичието на задоволително финанси, обаче, постоянно са причина младите японци да не бързат да се женят.

„ Иска ми се да се омъжа преди да навърша 30. Но до две години? Преди да стартират игрите... двоумя се “, разяснява млада японка.

„ Не можеш да се жениш просто по този начин. Трябва да имаш пари. Ще се оженя тогава, когато животът ми стане по-добре организиран “, декларира гражданин на Токио.

Япония е в челните места в статистиката за застаряващо население. Проучване демонстрира, че 23% от мъжете и 13% от дамите до 50 години, са неомъжени. 2017-та е и годината с рекордно ниска раждаемост в страната - 940 хиляди бебета. А единствено времето ще покаже, дали тактиката с видеопризиви за сватби е дала резултат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР