На фона на терористичното нападение в Москва, което Кремъл свърза

...
На фона на терористичното нападение в Москва, което Кремъл свърза
Коментари Харесай

Продължават въздушните атаки срещу Украйна

На фона на терористичното нахлуване в Москва, което Кремъл свърза с Украйна, съветската войска не стопира да нападна украински цели. Срещу Киев бяха изстреляни балистични ракети, елементи от Харков и Одеса са без ток. Руският дипломат в Полша отхвърли да се яви във Външното министерство във Варшава, макар че беше привикан в него. Полша желае пояснения от Русия поради навлизането през вчерашния ден на съветска ракета в полското въздушно пространство.

Седем души са ранени при офанзива против Киев, украинската Противовъздушна отбрана е свалила две балистични ракети. Това е третата въздушна бомбардировка на града за пет дни.Част от триетажна постройка с фитнес и изложбена зала в гъстонаселен квартал е срината.

„ Това беше балистична ракета и паниката за въздушно нахлуване стартира едвам когато се чуха първите детонации в града. Имаше три детонации по едно и също време в три региона. Късмет е, че няма починали в учебно заведение ", сподели Виталий Кличко - кмет на Киев.

Според американския дипломат в Украйна, съветската войска е атакувала Киев със свръхзвукови ракети.

" Украйна се нуждае от нашата помощ в този момент. Няма нито момент за губене ", прибавя посланикът Бриджит Бринк в обществената мрежа Екс.

След офанзивата украинският президент Володимир Зеленски за следващ път съобщи, че страната му се нуждае от спомагателни системи за противовъздушна защита.

" Благодаря на всички, които работят нонстоп в Харков, с цел да възстановят електричеството и отоплението. Ситуацията е доста сложна. Над 200 000 клиенти в града и района са без устойчиво електроподаване ", уточни Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Аварийни спирания на електрозахранването бяха въведени в украинското пристанище Одеса, откакто съветска въздушна офанзива повреди едно от оборудванията за високо напрежение там. Тази вечер последва нова офанзива с балистични ракети. Операторът на електроенергийната мрежа Укренерго заяви, че към тази заран 401 обитаеми места в Украйна са били без електричество.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР