На фона на споровете кой е следващият актьор, който трябва

...
На фона на споровете кой е следващият актьор, който трябва
Коментари Харесай

Прилепът демон Камазоц: Това ли е истинският Батман

На фона на разногласията кой е идващият артист, който би трябвало да облече именития костюм на Батман в едноименния филм за супергероя, дано погледнем към една друга история за индивида прилеп. 

Той се споделя Камазоц ( " гибелен прилеп " на езика на маите от Гватемала) и е създание познато от мезоамериканската митология. То се разказва, като рисково създание, обитаващо пещери. Култът към това животно стартира измежду индианците, сапотеки (една от най-важните цивилизации в Мезоамерика - бел.ред) от Оахака, Мексико. По-късно фигурата е призната в пантеона на племето киче и легендите за бога прилеп са записани в литературата на маите, показва Ancient Origins. 

In Maya legends a Vampire bat deity, Camazotz means' death bat.' roosted in a cave called “the house of bats ” in Popol Vuh. Camazotz decapitated the Maya hero Hunahpu. Camazotz is also one of the 4 animal demons known for eliminating people in age of 1st sun.
— Nifty Buckles (@NiftyBuckles)
В доста култури прилепите се считат за плашещи същества . Те са дейни най-вече нощем и по тази причина се обвързват с тъмнината и мрака, асоциират се и със гибелта . Много от публикуваните типове имат и относително чудноват външен тип, което ги прави още по-отблъскващи за хората. Съществува тип, който фактически пие кръв (прилепът-вампир, Desmodus Rotundus). 

В културата на маите богът на прилепите Камазоц е обвързван със гибелта. Камазоц е и името на чудовищно създание, което обитавало пещера, наречена " Попол Вух " (на езика киче Popol Wuj - бел.ред). В дословен превод името значи " къщата на прилепите ", оповестява Ancient Origins. Повечето учени считат, че Камазоц е въодушевен от елементарния прилеп-вампир, само че други допускат, че е основан на великански прилеп-вампир, който евентуално е липсващ някъде през плейстоценския интервал. 

“Чудовищен прилеп ” 

В “Попол Вух ”, античен митологичен текст на маите, Зотилаха е името на пещера, населявана от Камазоц - страшилище с почти хуманоидно тяло, глава на прилеп и нос, наподобяващ кремъчен нож. Твърди се, че чудовището нападало жертвите и ги обезглавявало. В " Попол Вух " е записано, че това създание обезглавява героя на маите Хунахпу. Камазоц е един от четирите скотски демона, виновни за унищожаването на човечеството през Епохата на Слънцето.  

Прилепите-демони са постоянно срещани в Южна и Централна Америка. Друг подобен образец е Чончон в Перу и Чили, за който се счита, че е основан, когато вълшебник, прави вълшебен ритуал, вследствие на който от отрязаната му глава след гибелта израстват великански уши и нокти, а гигантските уши се трансформират в крила. 

En el Popol Vuh, el Libro sagrado de los Mayas, Camazot es un ángel murciélago que baja del cielo y vive en una cueva, Zotzilaha, desde donde sale todas las noches para decapitar a los primeros hombres, hechos de madera, que debían ser exterminados.
— Iván Fernández Amil (@ivanfamil)
Гигантски прилепи-вампири 

През 1988 година в провинция Монгас във Венецуела е открит фосил на прилеп-вампир. Прилепът е бил с 25% по-голям от актуалния прилеп-вампир и е наименуван Desmodus Draculae.   

Находища, съдържащи негови мостри, са открити в Юкатан, Белиз, Северна Бразилия и Венецуела. През 2000 година зъб от D. Draculae е открит в Аржентина - доста по на юг от актуалния ареал на рода Desmodus. Трудно е да се дефинира, по кое време тъкмо е липсващ D. Draculae и дали въобще е липсващ. Досега всички залежи са датирани в интервала сред късния плейстоцен и късния холоцен. 

Happy Halloween, folks! Here is a sampling of prehistoric bats: Onychonycteris, Icaronycteris, Vulcanops and Desmodus draculae...
— Nobu Tamura (@paleofan)
Наблюдения на  D. Draculae 

Учените са следили мистериозни, великански прилепи. Едно от най-ранните наблюдения датира от 1947 година, когато учени настояват, че са видели няколко огромни летящи същества, които са разказани като великански прилепи (въпреки че някои хора настояват, че това са бил птерозаври). 

В началото на 50-те години на ХХ в. бразилска двойка твърди, че се е натъкнала на създание, сходно на прилеп в същата котловина, в която са открити вкаменелости от D. Draculae в Бразилия. През 1975 година в Пуерто Рико избухва зараза от осакатявания на животни. Фермер споделя, че е бил неведнъж нападан от две сиви същества, който имали структура  сходна на птици. Тези същества били видени и от други хора по време на епидемията от осакатявания. В средата на 70-те години на ХХ век в Тексас, фермер твърди, че е срещнал плешиви прилепи или сходни на птерозаври същества с къси клюнове и лица, сходни на горили. Твърди се, че са открити и отпечатъци на това създание. 

Okay so, crazy theory about Chapter 4 Season 4...
Considering how we are getting all of these blood moon teasers, what if we get a Desmodus Draculae (aka giant bat) as a new wildlife?
There we're leaks about flying ridable animals, plus it would make sense with the vampire leaks
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР