На фона на руската офанзива в Донбас украинският президент Володимир

...
На фона на руската офанзива в Донбас украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски уволни десетки служители на Службата за сигурност на Украйна

На фона на съветската атака в Донбас украинският президент Володимир Зеленски уволни още 28 чиновници на Службата за сигурност на страната. Преди това бяха отстранени от служба ръководителят на службата и основният прокурор, напомня БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че държи в информативен вакуум жителите на окупираните от нея украински територии. Всеки ден Москва популяризира нови неистини за Украйна и нашите дейности, уточни Зеленски в нормалното си послание и добави:

„Въпреки пропагандата и заплашването хората освен помнят Украйна, само че и демонстрират какво в действителност мислят и към какво се стремят. Въоръжените сили на нашата страна съумяха да нанесат обилни логистични загуби на окупаторите. За съветската войска е все по-трудно да удържа позициите на превзетата територия“.

Над 1000 селища са били отвоювани, само че други над 2600 не престават да бъдат под контрола на съветските войски, добави още украинският президент.

Той уточни и аргументите за премахване от служба на десетки чиновници на Службата за сигурност – „незадоволителни резултати от работата“.

Решението визира ръководителя на службата Иван Баканов и основния прокурор Ирина Венедиктова – отдавнашни сътрудници на Зеленски. Над 60 чиновници на техните ведомства са останали в територии, окупирани от Русия.

Андрий Смирнов, заместник-началник на канцеларията на Зеленски, сподели, че близо пет месеца след началото на войната, продължава откриването на съветски шпиони в държавните институции.

Според анализатори обаче задачата е да бъде засилен контролът на украинския президент върху армията и службите за сигурност, ръководени от хора, назначени преди съветската инвазия на 24 февруари.

От Киев упрекнаха съветските сили за ранени при офанзиви в Одеска област.

Продължава съветската атака в Донбас, като войските там се прегрупират за офанзива против Славянск, настояват украински източници.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР