На фона на регионална реакция Соломоновите острови заявиха, че няма

...
На фона на регионална реакция Соломоновите острови заявиха, че няма
Коментари Харесай

Китай няма да има военна база на Соломоновите острови

На фона на районна реакция Соломоновите острови обявиха, че няма да разрешат китайска военна база в страната на тихоокеанските острови макар проектите си да подпише пакт за сигурност с Пекин, оповестява Агенция Ройтерс.

Ден откакто публични лица от двете страни парафираха план на съглашение за сигурност, офисът на министър-председателя на Соломоновите острови Манасе Согаваре съобщи в петък, че съглашението не кани Китай да сътвори военна база.

Правителството осъзнава следствията за сигурността от приемането на военна база и няма да бъде повърхностно да разреши сходна самодейност да се организира под негово наблюдаване ", се сподели министър председателят в свое изказване

Согаваре не оповести детайлности за съглашението за сигурност с Китай, на фона на безпокойствие, провокирано от изтекла чернова , която разреши на корабите на китайските военноморски сили да се попълнят на островите. Министрите към момента не са го подписали.

Лидерът на Федеративните щати на Микронезия в четвъртък прикани Соломоновите острови да не подписват пакта за сигурност , заявявайки, че има " съществени опасения за сигурността " и се притеснява, че Тихият океан може да се забърка във война сред Китай и Съединените щати.

Австралия имежду Китай и Соломоновите острови, като показаха опасения за сигурността в района.
 Отбранителен пакт сред Соломоновите острови и Китай стресна Австралия
Отбранителен пакт сред Соломоновите острови и Китай стресна Австралия

Пактът провокира опасения измежду съдружниците на Съединени американски щати Австралия и Нова Зеландия по отношение на въздействието на Китай в Тихия океан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР