На фона на разразилите се сблъсъци в съдебната система главният

...
На фона на разразилите се сблъсъци в съдебната система главният
Коментари Харесай

Гешев представя пред ВСС годишния доклад за дейността на прокуратурата

На фона на разразилите се конфликти в правосъдната система основният прокурор Иван Гешев ще показа пред пленума на Висш съдебен съвет годишния отчет за активността на прокуратурата.

Той би трябвало да отговори и на 15 въпроса, изпратени от Българския хелзински комитет.

Вчера прокурорската гилдия се събра за първи път, откакто шестима от членовете ѝ желаеха прекратяването на мандата на основния прокурор.

Колегията взе решение сигналът на Борислав Сарафов против Иван Гешев, в който се твърди, че основният прокурор е записал собствен диалог с сътрудника си във Висшия правосъден съвет Йордан Стоев, да бъде изпратен до дисциплинарната и етичната комисия, където да бъде прегледан, оповестяват от Българска национална телевизия.

Съюзът на съдиите прикани Висш съдебен съвет да в профил Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров, с цел да се обезпечи обективно следствие.

В позиция, изпратена до медиите, те показват, че по този метод ще се обезпечи обективно, всестранно и цялостно следствие на обстоятелствата и събитията по към този момент формираните производства за предварително освобождение от служба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР