На фона на продължаващия глобален интерес, предизвикан от стратегията за

...
На фона на продължаващия глобален интерес, предизвикан от стратегията за
Коментари Харесай

Прогноза за цената на златото от Goldman Sachs

На фона на продължаващия световен интерес, провокиран от тактиката за придобиване на злато от БРИКС, Goldman Sachs показа забавна прогноза за цената на благородният метал.

Инвестиционната банка предвижда, че металът ще нарасне до $2,700 до края на 2024 година, след забележителното му повишаване през годината.

От Goldman Sachs преоцениха позицията на златото в светлината на неговото устойчиво показване. Металът процъфтява, като през тази година доближи още един исторически връх, надхвърляйки $2,400 през уикенда. Един от главните мотори на този скок на цената е въздействието на алианса БРИКС, който провокира тактики за диверсификация измежду централните банки по света.

Goldman Sachs увеличи прогнозата си от $2,300, което демонстрира смяна в вероятността. Сред главните мотори на тази възходяща наклонност е Китай, като поредното придобиване от Китайската национална банка (КНБ) оказва доста въздействие върху вероятностите за напредък.

Преобладаващите условия допускат продължение на възходящата траектория за златото, изключително в случай че централните банки на страните от БРИКС и съдружниците им продължат да получават актива. Това би могло в допълнение да сложи под въпрос световния авариен статут на щатския $.

Освен това вложенията в злато от страна на Съединени американски щати също нарастват, отразявайки опасенията за неустойчивостта на американската стопанска система, за което свидетелства неотдавнашният отчет за инфлацията в страната. Тъй като намаляването на лихвените проценти не се чака преди летните месеци, ползата към вложенията в злато евентуално ще се усили на разнообразни фронтове.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР