На фона на препълнените COVID отделения в болниците се появиха

...
На фона на препълнените COVID отделения в болниците се появиха
Коментари Харесай

Нова надежда в битката срещу COVID-19: Две лекарства са на финалната права за употреба

На фона на препълнените Коронавирус отделения в лечебните заведения се появиха положителни вести - не един, а два типа хапчета, които напълно скоро могат да влязат в борба със болестта, показва NOVA.

Англия към този момент утвърди за приложимост таблетката молнупиравир на „ Мерк”.

„ Всъщност първичната концепция е била да основат препарат против един напълно различен вирус. Това е вирусът на енцефалит при конете. Хората, които основават тази молекула, я употребяват при грип и други РНК вируси и в последна сметка излиза наяве, че е дейна и против коронавируси”, изясни проф. Радостина Александрова.

Клиничните изследвания на хапчето демонстрират, че понижава на половина риска от хоспитализация или гибел, като попречва разпространяването на вируса в организма.

Хапчето е утвърдено за приложимост при хора, които имат лек до сдържан Коронавирус и най-малко един рисков фактор за развиване на тежко заболяване.

В търсене на лекарство против COVID-19: Учени настояват, че са разкрили композиция от препарати, ефикасна против вируса

Eвропейската организация по медикаментите уточни, че ще се опита да форсира прегледа, който започва по отношение на това дали да даде зелена светлина за използването на лекарството в Европейския съюз.

Здравният министър съобщи, че незабавно откакто то бъде позволено за потребление, ще бъде импортирано и у нас.

Междувременно единствено преди броени часове от „ Пфайзер " оповестиха, че изпитването на пробното антивирусно лекарство е спряно предварително. Причината – потвърдено е, че лекарството понижава възможностите за хоспитализация с 89% при възрастните, изложени на риск от тежко заболяване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР