На фона на постоянно колебаещия се пейзаж на криптовалутите Dogecoin

...
На фона на постоянно колебаещия се пейзаж на криптовалутите Dogecoin
Коментари Харесай

Dogecoin: Засилена активност в мрежата – целта от $1 изглежда все по-близо

На фона на непрекъснато колебаещия се пейзаж на криптовалутите Dogecoin още веднъж попадна в светлината на прожекторите, задвижван от внезапно повишената пазарна интензивност, провокирана от огромните вложители.

Неотдавнашните ценови придвижвания на Dogecoin привлякоха вниманието на цялата крипто общественост.

Тъй като Биткойн претърпя спад до диапазона от $62,000 – евентуално заради изходящи потоци от ETF пазарите – Dogecoin последва образеца му, като в сряда за малко се срина до $0.1252, преди бързо да се възвърне до $0.1567, отбелязвайки удивително на ден нарастване от 5%.

Това ненадейно възобновление беше частично подхранено от известието на Coinbase за проектите ѝ да вкара фючърсна търговия с Dogecoin, предлагайки на търговците опция да се хеджират против бъдещи съмнения на цените благодарение на смарт контракти.

Забележително е, че огромни вложители, или китове, наблюдават от близко придвижванията на Dogecoin. Според данни на IntoTheBlock през последния месец е имало зашеметяващо 600% нарастване на транзакциите с DOGE на стойност над $1 милион, което съответствува със забележителния скок в цената на криптовалутата, която се повиши с над 15%.

В момента Dogecoin се търгува на цена от $0.1532 след 14% нарастване в границите на последното денонощие, като размерът на търговията доближи $2.9 милиарда, което съставлява доста нарастване от 20% спрямо предходния ден. Анализаторът Али Мартинес разкри, че китовете на Dogecoin са придобили 25 милиона DOGE през последните 72 часа, което възлиза на почти $3.75 милиона.

Засилената интензивност на китовете, изключително при обилни покупки, постоянно се пояснява като бичи знак на пазара на криптовалути. Тъй като Dogecoin набира скорост, доста запалянковци спекулират, че дълго чаканият крайъгълен камък от $1 може да е на една ръка разстояние.

За Dogecoin достигането на границата от $1 би имало забележителна алегорична стойност, наблягайки еволюцията му от валута за смешки към законен цифров актив, прегърнат от отдадена общественост.

Въпреки присъщите опасности, свързани с вложенията в криптовалути, неотдавнашният скок в интензивността на китовете и възобновеният интерес към Dogecoin акцентират устойчивостта и капацитета на криптовалутата. Макар че постигането на крайъгълния камък от $1 остава нестабилно, едно е ясно: пътуването към тази цел дава обещание безредици и спекулации както за запалянковците, по този начин и за вложителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР