На фона на поредния железопътен инцидент у нас, България изпрати

...
На фона на поредния железопътен инцидент у нас, България изпрати
Коментари Харесай

Помагаме за дерайлиралите цистерни в Пирот със специализирана техника и експерти


На фона на следващия железопътен случай у нас, България изпрати помощ на Сърбия за отстраняването на дерайлиралите цистерни край Пирот.

Два тежкотоварни крана, профилирана техника и екип за работа с нея потегли от България, с цел да помогне за преместването на дерайлиралите цистерни.

„ Специализирана техника с материали и 11 висококвалифицирани чиновници, които ще оказват помощ на сътрудниците от Сърбия. Бях изпратил екип, който авансово да огледа и да си направи план по какъв начин да стартират възстановителните действия “, разяснява Бисер Минчев - зам.-директор на НКЖИ.

Според управляващите в Сърбия равнищата на амоняк към този момент са задоволително безвредни - както във въздуха, по този начин и в река Нишава.

„ Три от четири цистерни са здрави и са цялостни с амоняк. Тази, която се е развалила при случая, ще създадем опит да я преместим както е - без никакъв риск за здравето на хората в Пирот. Останалите, в които има амоняк, са и най-тежки. Може би ще се наложи да го претоварим в автоцистерни, в случай че специалистите кажат, че е безвредно “, уточни Милош Колич - зам.-кмет на град Пирот.

С помоща на техниката, изпратена от България се чака в идващите няколко дни дерейлиралите цистерни да бъдат преместени, а придвижването да бъде освободено по железопътните релси.

„ Надявам се до 10 януари да приключим с възобновяване “, сподели Бисер Минчев - зам.-директор на НКЖИ,

Макар, че българският трен към този момент е на гарата в Пирот, работата ще стартира едвам на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР