На фона на перспективата за шести пореден слаб дъждовен сезон

...
На фона на перспективата за шести пореден слаб дъждовен сезон
Коментари Харесай

Със всеобща молитва Кения бори сушата

На фона на вероятността за шести следващ слаб дъждовен сезон в източната част и Африканския рог президентът на Кения Уилям Руто се надява небесата най-сетне да се отворят и организира на 14 февруари общонационален ден за молитва , предава Associated Press.

Руто разгласи проектите за първия общонационален ден на молитва в страната в неделя на работа в засегнатия от суша град Накуру, на към 160 километра от столицата Найроби. Неговото решение последва взаимен апел на духовните водачи на страната да бъде отдаден цялостен един ден за молитва за облекчение на сушата.

Амбициозната тактика на Руто за икономическо възкръсване на страната доста зависи от сполучлив дъждовен сезон.

" Като държавно управление сме създали проекти за продоволствена сигурност, имаме семена, обилие от торове и тактики за събиране на вода, в това число язовири. Сега имаме потребност Бог да ни изпрати дъжд ", сподели Руто. " Призовавам всички хора от всички религии... да се молят за нашата страна . "

Кения и други източноафрикански народи претърпяват една от най-тежките суши от десетилетия, която проваля реколтата и предизвиква гибелта на домашни и диви животни и недохранване на популацията. Селското стопанство съставлява огромна част от стопанската система на Кения.

Организация на обединените нации назова продължаващата суша в района " бързо разрастваща се филантропична злополука ". Метеоролозите споделят, че породените от индивида промени в климата утежняват рисковите условия.

" Време е да стартираме да включваме изменението на климата като фактор в нашите проекти за развиване ", сподели Евънс Муколве, някогашен шеф на метеорологичната организация на Кения и чиновник на Организация на обединените нации, пред АП. " Настоящата суша, за която предупредихме преди няколко години, има по-широки последствия върху социално-икономическите условия в района, в това число мира, сигурността и политическата непоклатимост . "

Климатичният център на Междуправителствения орган за развиване сподели, че от 2020 година пет дъждовни сезона са по-слаби от естественото , като това е засегнало над 50 милиона души. Центърът ще разгласява своите прогнози за идващия дъждовен сезон, нормално от март до май, по-късно през февруари. Ранните прогнози от други метеорологични служби не са оптимистични .

Хората от разнообразни елементи на света постоянно са търсили божествена помощ за дъжд или друго удобно време. Миналото лято архиепископът на Милано направи поклонение в три църкви с вярата да постави завършек на сушата в страната , а губернаторът на Юта прикани жителите да се молят за дъжд преди уикенд с рискови горещини.
 Безпрецедентна суша в Западна Европа
Безпрецедентна суша в Западна Европа

Много водоеми и реки са пресъхващи или пресъхнали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР