На фона на обширните санкции, наложени от западните държави заради

...
На фона на обширните санкции, наложени от западните държави заради
Коментари Харесай

Русия пренасочва износа са си на петрол към Китай и Индия

На фона на обширните наказания, наложени от западните страни поради спора в Украйна, Русия насочи вниманието си към износа на нефт.

Александър Новак, заместител министър-председател, отговарящ за енергийните въпроси, съобщи, че Русия доста е пренасочила износа си на нефт към Китай и Индия, генерирайки доходи, сравними с тези от 2021 година

Новак загатна , че към 45-50% от съветския експорт на нефт в този момент е ориентиран към Китай, а още 40% се доставят в Индия. Той означи фрапантно понижаване на доставките на нефт за Европа, като предвижда, че до края на годината те ще намалеят от 40-45% до едвам 4-5%.

Освен това Новак посочи възходящия интерес от страна на разнообразни райони по света, в това число Латинска Америка, Африка и Азиатско-тихоокеанския район.

Той чака приходите на Русия от петрол и газ да доближат близо 9,000 милиарда рубли през тази година, което се приближава до данните за 2021 година, предшестващи налагането на глобите.

Въглеводородният бранш съставлява 27% от Брутният вътрешен продукт на Русия, като почти 57% от общия експорт на страната произтича от продажбата на тези запаси в чужбина, съгласно изказванията на Новак.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР