На фона на новата миграционна криза на сухопътната граница на

...
На фона на новата миграционна криза на сухопътната граница на
Коментари Харесай

Среща Мицотакис-Меркел в Берлин за миграционната криза

На фона на новата миграционна рецесия на сухопътната граница на Гърция с Турция, гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис се среща в Берлин през днешния ден с немския канцлер Ангела Меркел, оповестява Kathimerini.
Турският президент Реджеп Ердоган, който предизвика рецесията, съобщи, че Анкара към този момент няма да охранява границата на Европейския съюз. Предстои среща в Брюксел сред него и представители на Европейски Съюз.
Мицотакис не е сюрпризиран от изказването на Ердоган за дейно прекъсване на миграционното съглашение сред Европейски Съюз и Турция, подписано през 2016 година, защото той месеци наред заплашва да " отвори границите ", написа изданието.
По този мотив Мицотакис се обърна към европейските водачи, в това число ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен, които отлетяха за Еврос предходната седмица, с цел да подчертаят поддръжката на Европейски Съюз за Гърция.
Мицотакис ще се стреми да разшири тази интернационална поддръжка по време на плануваната си среща с Меркел през днешния ден. Според източници се чака той да се концентрира върху общата европейска политика в региона на убежището, която сега е в развой на основаване, и да упорства за по-справедливо систематизиране на тежестта в целия Европейски Съюз.
Вижте още:
Ердоган отива в Брюксел поради договорката за бежанците
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР