На фона на нестабилния енергиен сектор президентът на Беларус Александър

...
На фона на нестабилния енергиен сектор президентът на Беларус Александър
Коментари Харесай

Лукашенко: Сериозен съм относно спирането на енергийните доставки от Русия към ЕС

На фона на нестабилния енергиен бранш президентът на Беларус Александър Лукашенко разяснява тази седмица, че може да спре преноса на енергийни доставки, в случай че Полша затвори границата си с неговата страна, съобщи Oilprice.

Лукашенко насочи сходна опасност и преди седмица, което накара съветския президент Владимир Путин да предизвести, че прекъсването на преноса на природен газ по тръбопроводите, преминаващи през Беларус, които са благосъстоятелност на " Газпром ", ще е в нарушаване на директния контракт.

В момента границата се трансформира в противоречива точка сред Европейския съюз и Лукашенко. Европейски Съюз упрекна Лукашенко, че употребява мигрантите като " пионки ", до момента в който Лукашенко разяснява, че би трябвало да се направи нещо във връзка с филантропичната рецесия.

Напрежението ескалира, когато Лукашенко уточни, че е " сериозен " по отношение на прекъсването на енергийните доставки от Русия. " Трябва да помислите по какъв начин ще купувате от Русия ", съобщи той в изявление тази седмица, писа Bloomberg.

Напрежението сред Европа и Беларус ескалира на фона на опитите на хиляди мигранти да преминат от Беларус в Полша - първата им стъпка към Европейски Съюз.

" Полша има концепция да затвори границата си Беларус. Нека го създадат ", споделя президентът на Беларус. " Ако затворят границата, тогава би трябвало да помислят по какъв начин ще купуват сила от Русия ", добавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР