На фона на неотдавнашното геополитическо напрежение, включително конфликта между Израел

...
На фона на неотдавнашното геополитическо напрежение, включително конфликта между Израел
Коментари Харесай

AI прогноза за цената на златото за 2024 година

На фона на неотдавнашното геополитическо напрежение, в това число спора сред Израел и Хамас, цените на златото се повишават, защото вложителите търсят сигурни активи. AI aлгоритмите обаче са разграничени в своите прогнози.

Един логаритъм предвижда, че златото може да доближи $2,921.82 до края на 2024 година, до момента в който различен предлага по-консервативен диапазон от $1,900 до $2,400 за унция. Трети AI модел предвижда диапазон от $2,350 до $2,450 за унция в същата времева рамка.

В момента златото се търгува за $2,365.90 за унция, показвайки леки облаги за деня и месеца, само че спад през последната седмица. От началото на годината той се е нараснал с 14.11%.

Майкъл ван де Поуп, специалист по криптовалути, отбелязва подценяването на златото и криптовалутите спрямо обичайните активи. Той предвижда бичи цикъл за твърди активи, в това число първични материали.

Въпреки тези прогнози, бъдещето на златото остава нестабилно, като динамичността на пазара и външни фактори въздействат на неговата траектория. Инвеститорите се поучават да проведат задълбочено изследване, преди да вземат капиталови решения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР