На фона на настъпващия „Омикрон“ в Европа и новите рестриктивни

...
На фона на настъпващия „Омикрон“ в Европа и новите рестриктивни
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Заради Омикрон и новите мерки не трябва да очакваме чуждестранни туристи

На фона на настъпващия „ Омикрон “ в Европа и новите рестриктивни ограничения, не би трябвало да чакаме задгранични туристи у нас по празниците. Това съобщи проф. Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите организации.

По думите му несигурността работи пагубно на туристическия бизнес в целия свят.

„ Видя се, че на всички места подправят зелените документи, по тази причина редица страни вкараха условието за PCR тест преди пътешестване. Българските туристи са изправени пред същинско предизвикателство “, сподели проф. Рачев пред БТВ.

Според него при пътешестване в чужбина, би трябвало да се подписа застраховка „ Отказ от пътешестване “, тъй като ограниченията се трансформират прекомерно бързо и може да се окажеш неточен по средата на почивката. Така се подсигурява, че парите няма да бъдат изгубени.

„ Задължително би трябвало да се следи информацията на Министерство на външните работи преди пътешестване в чужбина. Европа още веднъж се изложи, свети като светофар – зелено, жълто, алено. В Египет споделят, че не ги интересува тази светофарна уредба, желаят PCR тест “, разяснява той.

Допълни, че условията за пътешестване са трансформирали топ дестинациите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР