На фона на нарастващото напрежение с Индия във връзка със

...
На фона на нарастващото напрежение с Индия във връзка със
Коментари Харесай

Пакистан струпва военна техника по границата с Индия

На фона на възходящото напрежение с Индия във връзка със противоречивия регион Кашмир , Пакистан стартира да струпва военна техника към индийската граница, съобщи осведомителната организация ANI.

Три транспортни самолета С-130 на военновъздушните сили на Пакистан доставиха техника във военната база Скарду, ситуирана покрай региона Ладакх. Индийските ведомства наблюдават деликатно разбъркването на пакистански военни в граничните региони.

Според формалните управляващи в Индия, доставката на въоръжение може да бъде употребявано от армията на Пакистан за поддръжка при ударите на военновъздушните сили. Подобна акция беше осъществена през февруари тази година в Кашмир. Военни специалисти допускат, че идната стъпка на Исламабад ще бъде пребазиране на изтребители-бомбардировачи Ченду F -1 Сяопун в базата Скарду.

Mиналата седмица президентът на Индия Рам Натх Ковинд подписа декрет за анулация на специфичния статут на щата Джаму и Кашмир. В сходство с самодейността на федералното държавно управление, на негово място ще бъдат основани две съюзни територии с по-малко права, в сравнение с има един щат. На идващия ден Народното събрание утвърди тази самодейност.

-->

Съседен Пакистан, който обичайно поддържа мюсюлманското малцинство в Индия, живеещо на територията на Кашмир, се разгласи уверено срещу тази стъпка . Министър-председателят Имран Хан разпореди основаването на специфична комисия за разработване на юридически, политически и дипломатически отговор на решението на Индия за Джаму и Кашмир. Исламабад разгласи, че намалява равнището на дипломатическите връзки с Индия, прекратява комерсиалните връзки и ще преразгледа двустранните съглашения с нея. 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР