На фона на кризата с цените на петрола и газа,

...
На фона на кризата с цените на петрола и газа,
Коментари Харесай

Хювефарма, или как да създадеш един виртуозен цикъл

На фона на рецесията с цените на петрола и газа, нуждата от това да бъде съхранена силата и да бъдат открити други възможности на изкопаемото гориво се е трансформирала в наложително начинание – както от позиция на стопанската система, по този начин и от позиция на околната среда. И това важи с цялостна мощ за фирмите, които са забъркани в хранителната промишленост, където конкуренцията постоянно е жестока, изключително на фона на нарастването на международното население. Така стартира своя материал списание " Форчън ", отдаден на основаната от братя Домусчиеви компания Хювефарма.

За Хювефарма, българска компания, профилирана в производството на ветеринарни медикаменти, можем да кажем, че се оправя повече от чудесно с тези провокации. Компанията е отдадена на идеята за отговорно запазване на околната среда и използване на правилата на така наречен кръгова стопанска система, написа изданието.

Енергията е значителен детайл за нашия индустриален развой. Разполагаме с две електроцентрали, където остатъците от индустриалния развой биват изгаряни, показа притежателят на Хювефарма Кирил Домусчиев в изявление за списанието.

Парата се създава като различна сила, като по този метод потреблението на природен газ се понижава с 40 %. Пречистването на отпадъчните води и нечистия въздух, с цел да се отстраняват нездравословните излъчвания и миризми, също е част от философията на компанията.

През 2021 година компанията влага 180 млн. $ в създаването на възобновими източници на сила като геотермална, вятърна и най-много в слънчеви електроцентрали. Това е първият път в историята на компанията, когато разноските съвсем се изравняват с вложенията ѝ, и наподобява това е било повече от рационално решение поради геополитическата обстановка напоследък.

Би било пагубно, в случай че енергйните доставки и цени се окажат непредвидими, тъй като по този метод нито можеш да определиш каква цена да сложиш, нито може да предвидиш постъпленията, изяснява Домусчиев.

,,В момента това е един от най-големите дефекти във връзка с електрическата енергия в доста елементи на Европа``, добави още той.

За да се оправи с това предизвикателство, Хювефарма е почнала да уголемява потенциала на слънчева сила от 25 мегавата до 185 мегавата, което е заложено да се реализира по стратегия до края на първото четиримесечие на 2023 година Така слънчевите съоръжения на компанията ще доближат потенциал от 300 мегавата, което е изцяло задоволително, с цел да устоя 300 000 семейства.

Най-късно до 2030 година ще бъдем напълно самостоятелни във връзка с енергийните ни потребности, изясни Домусчиев.



Ние оперираме и на интернационалния пазар. Не единствено че продаваме нашите артикули допълнително от 100 страни, само че и индустриалните ни бази се разрастват в световен проект. Имаме две индустриални бази във Франция, цех за химичен синтез в Италия, три индустриални бази по биотехнологии и ваксини в България, и пет уеб страницата в Съединени американски щати за ваксини и ветеринарна медицина.

В момента Хювефарма поставя старания да стъпи на пазара в Югоизточна Азия, като Хювефарма е в развой на основаване на свои дъщерни сдружения във Филипините, Индонезия и Южна Корея.

Домусчиев вижда опция да стъпи на нови пазари, поради реномето на Хювефарма на благонадежден сътрудник, който доставя качествени артикули.

Компанията също по този начин продължава да се уголемява и в Щатите, където през 2007 година построява индустриална база в Сейнт Луис. С щаб в Джорджия, Хювефарма може да се похвали с индустриални и проучвателен фабрики в Северна Каролина, Небраска, Колорадо и Мисури. Очаква се скоро Домусчиев да открие нов център във Флорида, който да бъде употребен за създаването на ваксини.

Вярата на Домусчиево във имунизациите е разбираема. Финансите на Хювефарма се усъвършенстваха по време на пандемията от COVID-19, като приходите приблизително са нарастнали с 11% през последните пет години.

,,Ако 2022 година продължи по този начин, както стартира, тази година чакаме още веднъж да имаме двуцифрен растеж на приходите, макар всички провокации, пред които сме изправени. Но това е нещо всекидневно за нас в последните 10-15 години``, разяснява Кирил Домусчиев.

По думите му формулата на триумфа е в наемането и задържането на най-хубавите хора в занаята.

Ние постоянно се стараем да предложим конкурентни хонорари, само че това е единствено едната част от уравнението. Продължаваме да се стремим да им дадем най-хубавата процедура и обучение, в това число и атрактивни тласъци. Освен това те виждат, че ние непрекъснато от време на време реинвестираме облагите назад в компанията чрез нашата капиталова годишна стратегия. Това е да работиш в компания, която пораства и се развива, и място, където резултатите от твоите старания те стимулират. И тъкмо тази мотивация е доста значима, изяснява Кирил Домусчиев.

,,Хювефарма има ясна визия, освен за днешния ден, само че и за близкото бъдеще. За нас устойчивостта е извънредно значима, както и да работим за един по-зелен свят``, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР