На фона на ескалацията на конфликта в Близкия изток, хиляди

...
На фона на ескалацията на конфликта в Близкия изток, хиляди
Коментари Харесай

Протести в цял свят заради конфликта в Близкия изток

На фона на ескалацията на спора в Близкия изток, хиляди поддръжници и на едната, и на другата страна провеждат митинги по целия свят.

При съществени ограничения за сигурност се организира мирното бдение в София в памет на жертвите в Израел след нападението на „ Хамас ”. На Паметника на спасението в столицата, отдаден на спасяването на българските евреи, бяха запалени свещи и отправени молебствия за починалите в спора.

Във Англия се организираха два обособени митинга – в поддръжка на Израел пред „ Даунинг стрийт “ и в поддръжка на Палестина. Стигна се и до арести, откакто стачкуващи започнаха да хвърлят предмети по задачата на Израел в опит да нахлуят вътре. Te скандираха „ Израел е терористична страна “ и „ свободна Палестина “. Демонстрантите държаха плакати, призоваващи Израел да приключи окупацията.

В Ню Йорк представител на органите за сигурност заяви, че е имало засилено полицейско наличие пред централата на Организация на обединените нации, където е избухнала битка сред последователи на Израел и на палестинците. Пропалестински протест бе извършен пред Таймс Скуеър. На него участваха хиляди, които скандираха „ Съпротивата е оправдана, когато хората са окупирани “.

В Австралия към 1000 пропалестински поддръжници се събраха в центъра на Сидни до емблематичната опера на града, която държавното управление беше осветила в цветовете на израелското знаме.

Други страни, в които се организираха митинги в поддръжка на палестинците включват Турция, Германия, Португалия, Индонезия, Йемен и Пакистан.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР