На фона на бурната икономическа обстановка и спад на продажбите

...
На фона на бурната икономическа обстановка и спад на продажбите
Коментари Харесай

Нови модели и рекорден ръст – Kia отбелязва още една успешна година в Европа

На фона на бурната икономическа конюнктура и спад на продажбите на нови коли в цяла Европа, през 2022г. Kia сложи връх както във връзка с новите регистрации, по този начин и като пазарен дял. Този прогрес се дължи в особена степен на разширението на продуктовата гама на Kia, част от тактиката на компанията да заеме водеща позиция на световния PBV пазар.

През първите 11 месеца на 2022г. Kia записва 509 193 автомобила, с което компанията означи растеж от 8,2% по отношение на същия интервал на миналата година, изпреварвайки общата пазарна наклонност, която през същия интервал записва спад от 5,8% на европейските пазари, ЕАСТ (Европейската асоциация за свободна търговия) и Обединеното кралство. Този впечатляващ резултат значи пазарен дял от 5,0% за Kia и забележителна крачка напред спрямо миналата 2021г., в която компанията си обезпечи пазарен дял от 4,3% и означи по-добро показване на фона на каузи от 3,5%, реализиран през 2020г.

Преглед на 2022 година

Модернизация на производството в Европа
През 2022г. Kia усъвършенства своята индустриална и логистична активност за повишение на тяхната успеваемост и осъществяване на своя ангажимент към запазване на околната среда. Компанията завърши главния ремонт на своите индустриални мощности в Жилина, Словакия, където бяха внедрени по-ефективни и екологично устойчиви индустриални способи и уреди. Най-значимата смяна в тази тенденция бе стартирането в индустриална употреба на 40 робота на монтажните конвейри и поточните линии за боядисване. Всички индустриални звена и действия в завода към този момент употребяват 100% възобновима сила.

Нов фокус върху възобновимата сила и вторичното потребление на акумулаторните акумулатори
Мрежата Kia Charge към този момент обезпечава на клиентите достъп до една от най-мащабните инфраструктури от публични зарядни станции в света с общо 448 829 места за зареждане на територията на 28 европейски страни. Потребителите получават оптимално улеснена опция за зареждане от всички съществени оператори посредством удобството на една платформа. През февруари Kia откри ново партньорство с компанията Digital Charging Solutions (DCS). По този метод клиентите на Kia Charge с коли с нулеви излъчвания към този момент могат да бъдат сигурни, че електрическата енергия, която черпят при всеки развой на зареждане, ще бъде върната назад в електропреносната мрежа под формата на „ зелено “ електричество, добито в европейски енергоцентрали за възобновими енергоизточници.

В унисон с тези фокусирани върху цялостното влияние върху околната среда решения за електрифицирана подвижност, през месец септември Kia удостовери своите проекти за вторично потребление на акумулаторните акумулатори на електрическите автомобили (EV) в така наречен „ Second Life “ акумулаторни системи и уреди за енергосъхранение. Този проект е резултат от ново съдействие с encore – корпоративна стартъп компания на немските железници Deutsche Bahn, която употребява акумулаторните модули от електрическите автомобили за произвеждане и реализация на „ Second Life “ акумулаторни системи за енергосъхранение. Двете компании откриха пилотно оборудване за енергосъхранение на територията на кампуса EUREF в Берлин.

Нова електрифицирана гама и нов топмодел
Електрификацията на продуктовата гама на Kia продължава да оказва стимулиращо влияние върху продажбите на марката в Европа. Една от ярките министър председатели на Kia през 2022г. бе напълно новият Niro, който показва самоуверна кросоувър визия и съвременни електрифицирани системи на задвижване. Новият модел съчетава новаторските софтуерни решения с изключителни улеснения за лидера и пасажерите, привличайки вниманието на всички, които желаят да създадат своята първа стъпка към по-устойчива самостоятелна подвижност.

Съществена оригиналност през 2022г. бе и пазарната премиера на Sportage Plug-in Hybrid - праволинеен електрифициран SUV модел, който съчетава продължителния пробег на електрическа двигателна сила с изключителна спестовност на гориво и типичните за марката Kia деловитост и улеснение. Разширявайки гамата от версии на петото потомство Sportage, което реализира своя дебют през 2021г., новият plug-in хибриден вид дава опция за изминаване на 78 км на електричество в условия на градско шофиране.

Kia реализира премиерата и на топ модела EV6 GT. С оптималната мощ 585 к.с. (430 кВт) и оптимален въртящ миг 740 Нм, конструиран върху модулната платформа на Kia за модели с електрическо задвижване E-GMP (Electric Global Modular Platform), EV6 GT е най-мощният сериен автомобил в историята на марката. EV6 GT наследява и короната на Stinger за най-бърз спринтьор в гамата на Kia с време за ускоряване от 0 до 100 км/ч от 3,5 сек. Усъвършенстваните настройки на високотехнологичното окачване са в цялостна естетика с увеличената мощ и допълват отличните качества на модела в мобилното всекидневие – EV6 GT предлага самостоятелен пробег от 424 км (комбиниран по WLTP), а с помощта на революционната технология може да се реализира високоскоростно зареждане от 10 до 80% от потенциала на батерията в границите на 18 минути.

През 2022г. новият стилен кросоувър Kia XCeed впечатли със своя екстериорен дизайн, усъвършенствано оформление на интериора и за първи път предложи опция за спортно GT-line съоръжение. Предходният XCeed беше бестселърът в богатата моделна гама на Ceed, който формираше 40% от размера на продажбите с осъществени над 120 000 автомобила. Новият модел се предлага с избор от високоефективни електрифицирани системи за задвижване, измежду които mild- и plug-in хибрид.

През 2023г. Kia ще продължи да развива и уголемява своята гама от модели с електрифицирано задвижване в сходство със своя проект за показване на 14 нови BEV автомобила в интервала до 2027г. – включително нова гама от електрически автомобили (EV) в дребния и междинния клас. Към 2030г. компанията възнамерява годишният размер на продажбите да доближи 4 млн. автомобила, 1,2 млн. от които да бъдат BEV.

Още награди за марката Kia и нейните най-нови артикули с електрифицирано задвижване
През 2022г. революционният, напълно електрически кросоувър EV6 завоюва голям брой влиятелни интернационалните награди. Моделът беше отличен с трофея „ Автомобил на годината 2022 “ в състезанието What Car? Awards, след което си обезпечи победа в една от категориите на състезанието Trophée de L`argus и сграбчи оценката „ Най-добър измежду най-хубавите “ в състезанието Red Dot Design. EV6 бе определен за „ Автомобил на годината ” в Ирландия и Румъния, като зае и първа позиция в категория „ Премиум “ на Конкурса за „ Автомобил на годината ” в Германия.

Най-високото отличие EV6 получи по време на влиятелните европейски награди за „ Автомобил на годината 2022 ” (COTY). Моделът бе определен от уважавани автомобилни публицисти от 22 европейски страни. Това извънредно достижение би могло да бъде повторено и през 2023г., защото Kia още веднъж доближи до финалните стадии на конкуренцията за наградата COTY (първото за корейска марка в две поредни години) – този път с номинирания за финалист стилен кросоувър Niro. Победителят в влиятелния конкурс ще бъде разгласен по време на автомобилното ревю в Брюксел на 13 януари.

EV6 не беше единственият модел на Kia, отличен от състезания и влиятелни награди през актуалната година. Изцяло новият Kia Sportage си обезпечи успеха в една от категориите на състезанието „ Световен автомобил на годината за дами ” (Women’s World Car of the Year), а в една незабравима седмица през месец декември получи както наградата „ ABC Кола на годината 2023 “ в Испания, по този начин и премията „ Автомобил на годината ” в Гърция. Едновременно с това, напълно новият Kia Niro EV победи в състезанието за влиятелните награди „ Златен волан ”, които се смятат за най-важните автомобилни оценки в Германия.

Едно от последните попълнения в сбирката от титли на Kia е от състезанието TopGear.com Awards, чието жури дефинира Kia за „ Автомобилен производител на годината “. Това е втората поредна година, в която Kia печели влиятелната купа, откакто през 2021г. неотдавна дебютиралият EV6 зае първо място в категория „ Кросоувър на годината “.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР