На фона на активната размяна на мита между САЩ и

...
На фона на активната размяна на мита между САЩ и
Коментари Харесай

Кои държави са най-големите вносителки в света?

На фона на дейната замяна на мита сред Съединени американски щати и Китай върху вноса на разнообразни артикули, стои въпросът какъв брой тъкмо огромен е импортът на водещите стопански системи в света. По отношение на тези две страни, Щатите остават най-големият пазар на света, като вносът там е за доста по-голям като сума, в сравнение с този в китайската страна.

Според данни на Световната комерсиална организация през 2017 година импортът на Съединени американски щати е в размер на 2,409 трилиона $, което прави 13,4% от общия в световен мащаб.

В същото време този на Китай е в размер на 1,842 милиарда $ или 10,2% от общия. Нещата обаче биха изглеждали по-различно, в случай че се добави и вносът на Хонконг, който е в размер на 590 милиарда $.

Сред страните, които са директно наранени от новите мита на Белия дом, е и Германия. Първата по величина стопанска система на Стария континент е на трето място в света във връзка с вноса, като за 2017 година там импортът е бил за 1,167 трилиона $.

В топ 5 на най-големите вносители в световен мащаб влизат още Япония и Англия със надлежно подобен от 672 и 644 милиарда $.

Сред десетте страни, чийто внос е максимален, са още Франция, Холандия, Южна Корея и Италия.

В Източна Европа максимален импорт има Полша - 230 милиарда $. Тези на Чехия и Унгария е за надлежно 162 и 107 милиарда $. Импортът на България е за 34 милиарда $, което е по-малко от този на Румъния и Гърция, които регистрират подобен от надлежно 85 и 57 милиарда $.

Courtesy of: Visual Capitalist
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР