На федералното правителство няма да бъде позволено да разделя семейства

...
На федералното правителство няма да бъде позволено да разделя семейства
Коментари Харесай

Федералното правителство постига споразумение за споразумение с ACLU относно разделяне на семейства на мигранти

На федералното държавно управление няма да бъде разрешено да разделя фамилии на мигранти според политика на нулева приемливост като спорната мярка, която администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп преследва, според съглашение за споразумяване, подадено в понеделник.

Споразумението също по този начин разрешава на засегнатите от раздялата да аплайват за условно освобождение и позволение за работа в Съединени американски щати, както и специфичен развой за леговище.

Споразумението, реализирано сред администрацията на Байдън и ACLU, което към момента би трябвало да бъде утвърдено във федералния съд, ще означи края на дългогодишното дело, което в началото постави завършек на политиката на администрацията на Тръмп.

Споразумението за съглашение обрисува стандарти, предопределени да предотвратят бъдещи фамилни раздели, с изключение на при лимитирани условия, за интервал от осем години.

„ Фактът, че някой влиза нелегално в Съединените щати, не е съображение за бъдещи раздяли. Това е единствено в случай че някой е направил съществено закононарушение “, сподели почитан чиновник на Министерството на правораздаването в понеделник.

Селището също по този начин ще сътвори специфични услуги за поддръжка за фамилии, разграничени на границата при предходната администрация, в това число имиграционни правни услуги и три спомагателни години поведенчески здравни съвещания. Споразумението не включва парично обезщетение, което някои фамилии търсят в обособени искове.

Според имиграционната политика на Тръмп за „ нулева приемливост “ граничните чиновници са разделили минимум 2800 деца от техните родители, съгласно държавни данни. По-късно чиновници откриха, че повече от 1000 деца са били разграничени от фамилиите си, преди политиката на Тръмп да влезе в действие през 2018 година

Политиката беше необятно подложена на критика и от двете страни на пътеката и провокира митинги в Съединените щати.

В кметството на CNN по-рано тази година Тръмп приказва възторжено за политиката на неговата администрация за делене на фамилията и допусна, че тя може да се върне.

„ Когато кажеш на едно семейство, че в случай че дойдеш, ще те разделим, те не идват “, сподели той.

Подаването в понеделник произтича от госпожа L et al. v. Имиграция и митническо правоприлагане и други случай, който в началото беше провокиран от раздялата на конгоанска жена и нейната 7-годишна щерка. Американският съюз за цивилен свободи в началото заведе делото предходната година, а по-късно то беше разширено, с цел да се трансформира в групов иск.

Съгласно съглашението федералното държавно управление ще разреши на тези, които са били разграничени по време на Тръмп, да аплайват за условно освобождение и разрешителни за работа; получават жилищни, медицински и поведенчески здравни обезщетения; и имат достъп до правни услуги, както и до специфична процедура за даване на леговище.

Сегашният клас е почти 4000 деца и съглашението се отнася както за родителите, по този начин и за децата.

„ Това съглашение е голяма стъпка напред за фамилиите, които бяха толкоз грубо разграничени преди години “, сподели Лий Гелернт, водещият юрист на ACLU по делото. „ Това ще им разреши да се обединят още веднъж и да търсят статут в Съединени американски щати. Критично е, че ще забрани такава жестока политика в бъдеще. Каквото и да мисли човек за граничната политика като цяло, тази страна в никакъв случай повече не би трябвало да вкарва политика, която лишава дребни деца.

Дни откакто президентът Джо Байдън встъпи в служба, той подписа изпълнителна заповед за основаване на работна група от федерални организации за идентифициране и събиране на фамилии, които са били разграничени на границата сред Съединени американски щати и Мексико при администрацията на Тръмп. Намира се в Министерството на вътрешната сигурност.

Длъжностни лица споделиха в понеделник, че работната група е претърсила хиляди държавни документи, с цел да разпознава разграничени фамилии и е събрала повече от 750 деца с техните фамилии и е идентифицирала 85 спомагателни деца, които са в развой на събиране със фамилиите си. Работната група също по този начин е идентифицирала повече от 290 деца жители на Съединени американски щати, които са били разграничени от родителите си, споделиха чиновници.

„ Практиката за делене на фамилии на югозападната граница беше срамна “, сподели основният прокурор Мерик Гарланд в изказване в понеделник. „ Това съглашение ще улесни събирането на разграничени фамилии и ще им даде сериозни услуги за подкрепяне на тяхното възобновяване. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР