На европейско ниво бъдещето на тютюнопроизводството е силно застрашено. Това

...
На европейско ниво бъдещето на тютюнопроизводството е силно застрашено. Това
Коментари Харесай

Бъдещето на тютюнопроизводството в Европа е застрашено

" На европейско равнище бъдещето на тютюнопроизводството е мощно застрашено ". Това съобщи за Радио Стара Загора Цветан Филев - ръководител на Националната асоциация на тютюнопроизводитерите в България, НАТ-2010 и президент на Европейската междубраншова организация в областта на суровия тютюн - ЕЛТИ, съобщи БНР.

Представители на повече от 30 страни по света, в които се развива развъждането на тютюн, се включват в интернационалната среща на сектора в Португалия, отдадена на Световния ден на тютюнопроизводителите – 28 октомври. По думите на Цветан Филев рестрикциите пред бранша не престават да се порастват.

Цветан Филев означи, че обстановката за тютюнопроизводството в България е по-добра. Той означи, че в последните години секторът се е изчистил от недъзите си. " Успяхме да договорим интернационалните цени за българските тютюнопроизводители ", подсети ръководител на Националната асоциация на тютюнопроизводитерите в България, НАТ-2010.

България е присъединила за подкрепяне тютюнопроизводството в Стратегическия проект на новата Обща селскостопанска политика. Предстои приемането на дефинитивни промени в референтната рамка, на база на която секторът ще получи преходна национална помощ. Очаква се през януари да има изясненост за метода, по който ще бъдат прилагани новите правила, разкри Цветан Филев.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР