На една закътана улица малко встрани от центъра на Париж

...
На една закътана улица малко встрани от центъра на Париж
Коментари Харесай

Мислителят Роден с две десни ръце

На една закътана улица малко настрана от центъра на Париж се намира музеят на Огюст Роден. Поради конкуренция с безчет места за посещаване във френската столица има действителен риск да го пропуснете, а това би било в действителност тъпо. Музеят Роден се обитава в прелестна постройка на възраст малко под 300 година, която се употребява доста постоянно за фешън ревюта и представления. През дългата си история тя е била частна резиденция, посолство на Руската Империя, Католическо учебно заведение за девойки и хотел Бирон.

Огюст Роден е обичал това място. Когато имението е продадено от притежателите му на държавното управление, Роден написа особено наследство, в което подарява голямо количество свои работи на френския народ. Те се намират точно в хотел Бирон и изискването на наследството е постройката да стане Музей Роден. Правителството се преценява с желанието на най-именития френски ваятел и приема изискванията на наследството. Нека ви разходя из това приказно място с няколко фотоси, повече можете да видите и на дадения нагоре уебсайт на музея.

Част от градината. Сградата, която се вижда отсреща вдясно се намира от другата страна на булеварда и е военния музей, където е заровен Наполеон.

 6%d0%b4

Входът на постройката на музея Роден.

 paris-without-a-date-403

Красивото, просторно стълбище с елегантен парапет вътре.

 3

Още нагоре по него.

 3%d0%b0

Вход към стаите, които гледат към южната страна. Ако имате шанс да ви се случи и прекрасен явен ден – няма да ви се потегля от това място.

 paris-without-a-date-418

Една от западните зали на първи етаж.

 paris-without-a-date-410

Отвореното пространство сред залите на първи етаж – френските прозорци дават топлота, светлина и въздух на пространствата. Чуствстваш се като че ли си навън в градината.

 paris-without-a-date-405

А това е северният вход с касата. Опашките са непрекъснати, тъй като хората идват даже единствено да поседят в градината, да си донесат пикник (закуски, кафе, сладкиши), да употребяват пейките и да се порадват на слънцето. За непредвидливите има кафе с цени естествени за центъра на Париж.

 2

Ние дойдохме, с цел да разгледаме музея и най-малко част от градината. Денят беше безоблачен и топъл и нескончаем поток гости се точеше постепенно, запълвайки всяко празно пространство. И има защо- работите на Роден са по-впечатляващи онлайн спрямо каквито и да било фотоси.

Частите на експозицията са подредени спираловидно по часовниковата стрелка из постройката, започвайки долу вляво от входа с най-ранния интервал от творчеството на Роден и завършвайки на най-горения етаж с последните му произведения.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР