На две места, в Европа и САЩ, фармацевтичната група Pfizer

...
На две места, в Европа и САЩ, фармацевтичната група Pfizer
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer вече се произвежда

На две места, в Европа и Съединени американски щати, фармацевтичната група Pfizer е почнала да произвежда ваксината си против COVID-19. Серумът бе разгласен през вчерашния ден като първата надеждна ваксина против новия ковид, постигнала 90% успеваемост в последната фаза 3 на клиничните тествания. Макар към момента да чака зелена светлина от здравните управляващи за всеобща приложимост, имунизацията към този момент се създава в белгийското поделение на компанията в Пюрс, провинция Антверпен, както и в град Каламазу, щата Мичиган, написа The Belgian Times.

„ Вече сме произвели стотици хиляди дози в двата обекта “, споделя Коен Колпаерт от Pfizer за осведомителната организация Belga. За производството е било належащо назначението на нови към 150 души в Пюрс.

Вчера Pfizer и немската компания BioNTech, които създават в партньорство своя обща ваксина срещу новия ковид, оповестиха, че тяхното вещество има 90% успеваемост след първия промеждутъчен разбор на тестванията им в третата фаза. Планира се през 2021 година да бъдат доставени 1.3 милиарда дози.

Според Bloomberg Европейският съюз и Съединени американски щати са най-големите купувачи на бъдещи дози от имунизацията. Европейски Съюз е поел ангажимент от 200 милиона дози за разпределение сред страните членки, както и опция за по-големи доставки в бъдеще.

В Испания ще дойдат 20 милиона дози, с които ще бъдат ваксинирани 10 милиона души. От своя страна, Съединени американски щати са платили към този момент 100 милиона дози за популацията си. Обединеното кралство е предплатило 30 милиона дози, а Канада и Япония също са постигнали съглашения.

За разпространяването и създаването на лекарството би трябвало да се вземе поради основен аспект: нуждата имунизацията да се съхранява при минус 80 градуса, изключително при превозване, макар че може да резервира качествата си и в ледник в продължение на пет дни. Този минус, както и нуждата от слагане на две дози, с цел да бъде имунизацията ефикасна, ще са определящи за триумфа на доставките на защитния серум, което генерира невиждани упования в пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР