На днешното заседание съветниците от ПК Младежки дейности и спорт“

...
На днешното заседание съветниците от ПК Младежки дейности и спорт“
Коментари Харесай

Експертна група ще обсъжда изграждането на „балон“ на басейн Приморски

На днешното съвещание съветниците от ПК „ Младежки действия и спорт “ разгледаха писмо от клуб по плувни спортове „ Астери “ за създаване на покривна структура вид „ балон “ на плувен басейн „ Приморски “.

Според представителите на клуба изискванията сега не са подобаващи за тренировки, а такова оборудване ще даде опция за целогодишно потребление на басейна при по-добри условия за спортуващите.

В тази връзка съветниците разпоредиха на Дирекция „ Спорт “ към Община Варна да изследва техническите опциите за построяването му и да даде примерна финансова рамка за нужните средства.

По предложение на Тодор Балабанов, ръководител на Общински съвет – Варна ще бъде образувана и експертна група, която да прегледа предлагането и опциите за неговата реализация. Според него е належащо да се направи прелиминарен разбор на разноските за отопление и да се реши целесъобразността на инвестицията.

Комисията прегледа и предлагането на клубове по плувни спортове за смяна в настоящата Наредба за реда и изискванията за отдаване за безплатно и възмездно прилагане на спортните обекти и уреди, благосъстоятелност на Община Варна, предоставени на Оперативна програма „ Спорт-Варна “. Техните претенции са за смяна във връзка с плувните уреди и даването им на спортните клубове и по-конкретно плувните басейни да се слагат в отелен раздел в Наредбата.

Според тях смяната е нужна, т.като през последните години има повишен интерес към плувните спортове и е належащо да се обезпечи заслужено систематизиране на наличните бази.

„ При настоящето статукво доста деца не могат да бъдат обхванати от персоналните им треньори и рано напущат спорта. Така губим доста качествени спортисти от детско-юношеския спорт преди да доближат възрастта на елитния спорт “, се споделя в писмото. Членовете на комисията предложиха да се образува експертна група, която да създаде измененията в наредбата.

Участие в нея ще вземат представители на клубовете, Дирекция „ Спорт “, ВрК „ Правна комисия “, ПК “Младежки действия и спорт “, представители на правната дирекция към Община Варна, както и представители на Обществения съвет по спорт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР