На днешното заседание на Съвета на ЕС по външни работи

...
На днешното заседание на Съвета на ЕС по външни работи
Коментари Харесай

Генчовска в Брюксел: България засега не подкрепя санкции срещу вноса на руски петрол

На днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи беше подложен въпросът за наказания против Русия във връзка с вноса на нефт, само че единна позиция няма. България на този стадий не поддържа тези наказания, съобщи пред български публицисти министърът на външните работи Теодора Генчовска, представена от Българска телеграфна агенция.

По нейните думи има няколко насоки, които е допустимо Европейският съвет да последва при взимане на решение за глобите. Министърът разясни, че през днешния ден е било разисквано допустимо разширение на глобите във връзка с съветски олигарси, както и изключване на всички съветски банки от системата за интернационалните преводи SWIFT.

Министър Генчовска означи, че през днешния ден е обсъждано идното възобновяване на Украйна и нужната поддръжка от Европейски Съюз.

Министърът на защитата Драгомир Заков, който също взе участие в днешното съвещание, добави, че Украйна ще има потребност от поддръжка и след края на войната.

В отговор на въпрос за доставката на въоръжение за Киев от нашата страна Заков уточни, че България оказва помощ по доста други способи. Има доста други способи, по които може да се оказва помощ и те не са по-малко значими, сподели той.

Всяка обособена страна взема решение по какъв начин ще оказва помощ, по какъв метод, с какви средства. Ние сме помагали на Украйна в предишното, в това число с несмъртоносни оръжия и средства, посочи Заков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР