На днешното заседание на комисията Собственост и стопанство“ към Общински

...
На днешното заседание на комисията Собственост и стопанство“ към Общински
Коментари Харесай

Общински съветник предлага да се намали заплатата на управителя на Тубдиспансера във Варна

На днешното съвещание на комисията „ Собственост и стопанство “ към Общински съвет- Варна бяха прегледани и признати докладите на общинските лечебни заведения за 2018 година Стана ясно, че множеството от лечебните заведения и ДКЦ-тата в морската ни столица са приключили годината с облага. Някои от лечебните заведения, като Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко Марков – Варна, Медицинският център за рехабилитация и спортна медицина, ДКЦ 4, ДКЦ 5 регистрират доста положителни резултати, както всяка година. 
Има и лечебни заведения, които обаче са с отрицателен финансов резултат и то не за първи път.  Едно от тях е Тубдиспансера, който от години се намира в мъчно финансово състояние. В тази връзка, общинският консултант Григор Григоров настоя управителят- доц. доктор Христо Ганчев самичък да изиска да му бъде понижена работната заплата.
За сведение, междинната работна заплата в лечебното заведение е 920 лева, а възнаграждението, което взима шефът е в размер на близо 3000 лева ., което се образува от общинска разпоредба.

" Апелирам към вас да отправите предложение до Общинския съвет и до кмета, с което да подпишете в допълнение съглашение към контракта за ръководство и да пожелаете да ви понижим работната заплата на две минимални ", съобщи Григор Григоров.
Той изрече мнение, че храната, която се дава на болните в Тубдиспансера е " отпадък " и добави, че напълно скоро ще бъдат оповестени резултатите, до които е стигнала проверяваща работна група.
На съвещанието стана ясно още, че един от главните проблени на лечебните заведения във Варна е застаряването на лекарите и медицинските сестри. Другите компликации са остарелият сграден фонд и остарялата техника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР