На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата

...
На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата
Коментари Харесай

Комисията по енергетиката изслуша кандидатите за членове на КЕВР

На днешното съвещание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата номинирани претенденти за нови членове на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/.

Сред предложенията са тримата досегашни комисари - Ремзи Осман /предложен от ДПС/, Александър Йорданов /предложен от партия "Воля "/ и Георги Златев /предложен от група депутати от "Обединени патриоти "/, на които след теглен чоп на 4 април им бяха прекъснати мандатите в регулатора.

Другите номинирани за попълване на състава на КЕВР, които оферират депутатите, е издигната от "Воля " Пенка Трендафилова и Евден Николов, който е препоръчан от "Обединените патриоти ".

Регулаторът ще бъде освежен с четирима членове - двама със стаж в енергетиката, един със стаж в региона на водоснабдяването и един всред членовете с опит в региона на правото или стопанската система.

В четвъртък депутатите би трябвало да изберат четирима от петимата изслушани в комисията претенденти. Избран ще бъде претендентът, за който са дали своят вот повече от половината депутати в пленарна зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР