На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата

...
На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата
Коментари Харесай

Изслушаха петимата кандидати за членове на КЕВР в Комисията по енергетика днес

На днешното съвещание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата номинирани претенденти за нови членове на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/. Сред предложенията са тримата досегашни комисари - Ремзи Осман /предложен от ДПС/, Александър Йорданов /предложен от партия " Воля " / и Георги Златев /предложен от група депутати от " Обединени патриоти " /, на които след теглен чоп на 4 април им бяха прекъснати мандатите в регулатора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Другите номинирани за попълване на състава на КЕВР, които оферират депутатите, е издигната от " Воля " Пенка Трендафилова и Евден Николов, който е препоръчан от " Обединените патриоти ".

Регулаторът ще бъде освежен с четирима членове - двама със стаж в енергетиката, един със стаж в региона на водоснабдяването и един всред членовете с опит в региона на правото или стопанската система.

В четвъртък депутатите би трябвало да изберат четирима от петимата изслушани в комисията претенденти. Избран ще бъде претендентът, за който са дали своят вот повече от половината депутати в пленарна зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР