На днешното си заседание Министерският съвет разпредели разходи в размер

...
На днешното си заседание Министерският съвет разпредели разходи в размер
Коментари Харесай

Министерският съвет разпредели над 700 млн. лв. за едно заседание

На днешното си съвещание Министерският съвет разпредели разноски в размер на над 700 млн. лева, се вижда от известието на държавната пресслужба.

Най-голямото перо - общо 513.8 млн. лева, е за пътно строителство следващата година.

Със 120 млн. лв. се усилват средствата за предварителна защита на екологични рискове. Парите се дават за нарастване на капитала на държавното " Еко Антрацит " ЕАД като акциите ще бъдат добити от страната посредством бюджета на Министерството на стопанската система. " Компанията работи по по доста планове, свързани с екологична заплаха, сред които мониторинг и поддръжка на хвостохранилища, създаване на хидротехнически уреди, ръководство и мониторинг на водите на рудниците, техническа рекултивация на нарушени терени и други

Министерството на защитата получи 19.970 млн. лева за ремонта на изтребителите МиГ-29 . В бюджета за тази година е планувана сумата от 30.5 млн. лева за задачата, само че до момента са изхарчени едвам 9.6 млн. лева, а утвърдената през днешния ден сума е вторият транш.

Притежатели на дългогодишни жилищно-спестовни влогове ще бъдат обезщетени с 14.5 млн. лева Парите са от промени в бюджета на Министерството на финансите. Така общият размер на средствата по бюджета на Националния обезщетителен жилищен фонд става 35.6 млн. лева

Съдебната власт получава 12.1 млн. лева, тъй като не е изпълнила плануваните доходи, а има към този момент утвърдени разноски.

България ще финансира 55 плана на стойност 3.542 млн. лева в страните от Западните Балкани и от Източното партньорство , реши държавното управление. Подкрепата е за 21 плана в Сърбия за неправителствени организации, омбудсмана, просветителни институции и дребен бизнес. В Босна и Херцеговина ще бъдат осъществени 12 плана, главно свързани с поправки на детски градини и нови площадки за игри. Пет плана ще бъдат финансирани в Македония – в региона на опазването на здравето и за децата със специфични потребности. В Албания ще се развива потенциалът на омбудсмана. Финансиране ще получат и планове в Молдова, Украйна, Грузия и Армения.

Отделно за филантропична помощ за Албания са утвърдени 62 хиляди лева

С две държавни постановления общини получиха 6.2 млн. лева за осъществяване на националните стратегии " Осигуряване на модерна просветителна среда ", " Без свободен час ", " Обучение за IT кариера ", " Оптимизация на учебната мрежа " и " Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното обучение ". Отделно на общини със предпазени учебни заведения се дават 1.17 млн. лева за издръжката им до края на календарната година. От икономии на централния бюджет и на просветното министерство към общините ще бъдат трансферирани и в допълнение 9 млн. лева за безвъзмезден превоз на децата.

Министерството на външните работи е икономисало 1 млн. лева и ще ги даде за българските дипломатически задачи в чужбина.

Екоминистерството ще преведе спомагателни 2 млн. лева в Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда . Средствата са от преизпълнение на одобрените доходи по Закона за водите.

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджетите на министерства и прехвърляния към общини в общ размер на 39.518 млн. лева Министерският съвет получи 23.188 млн. лева за поддържка на програмни артикули на " Майкрософт ". Министерството на образованието и науката получи 10 млн. лева за подобаващи транспортни средства за децата в наложителна предучилищна възраст и за учениците от обитаеми места, в които няма детска градина или учебно заведение. Държавната организация " Разузнаване " получи 620 хиляди лева за прехрана на задграничната си активност. По-малки суми за съответни планове, свързани с реституция, археология и поправки получават общините Брезово, Търговище, Видин и Сливен.

Министерството на правораздаването получи 60 хиляди лева за погашение на компенсации по подписани съглашения за нарушени права на разглеждане и решение в рационален период на правосъдни каузи и 662 хиляди лева за обезщетение на пенсионирани чиновници от правосъдната защита и пандизите.

Министерство на вътрешните работи получи 8042 лева С 6173 лева ще се заплати престой в санаториуми на военноинвалиди , а 1869 лева се дават за спортни действия в Академията на Министерство на вътрешните работи.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2017 (76)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР