На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за откриване

...
На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за откриване
Коментари Харесай

Правителството прие да се открие Военновъздушно училище

На днешното си съвещание Министерският съвет одобри решение за разкриване на Висшето военновъздушно учебно заведение ”Георги Бенковски ” в град Долна Митрополия като народен център за подготовка на високо професионални фрагменти за Военновъздушните сили на България.

Новото висше военно учебно заведение се основава въз основата на факултет " Авиационен " в структурата на Националния боен университет " Васил Левски ". Подготовката на курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите в новото учебно заведение ще се обезпечава от преподавателите на този факултет, които ще бъдат преназначени в новото Висше военновъздушно учебно заведение.

Откриването на независимо висше военновъздушно учебно заведение е належащо заради смяната на модела за подготовка на профилирани фрагменти, които дават отговор на актуалните условия на военновъздушните сили и авиацията. В него ще се прави образование за придобиване на другите степени на висшето обучение по упълномощени военни и цивилен специалности за потребностите на

Военновъздушните сили, Военноморските сили и други структури на Въоръжените сили, както и на Министерството на защитата, Министерството на вътрешните работи, гражданските авиационни институции и компании, военнопромишления комплекс и научноизследователските организации.

Целта на министъра на защитата Красимир Каракачанов е Народното събрание да одобри решение за откриването на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " до 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската войска.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР