На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз

...
На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Всички решения след днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС

На днешното си съвещание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз разиска настоящата обстановка във връзка със свиканото Общо заседание на 18.03.2022 година и установи следното:

1. Решенията, признати на изключителния конгрес на 12.10.2021 година, са декларирани за регистриране в Търговския указател. Вписването е спряно до привършване на заведените в Софийски градски съд правосъдни каузи, оспорващи решенията му. По тези каузи се чака изговаряне на съда.

2. Избраните на 12.10.2021 година президент и изпълнителен комитет са с мандат от 4 години, заради което избор на нови такива, единствено 5 месеца след избора им, и при липса на условия, изрично обосноваващи предварителното преустановяване на мандата, опонира на закона и Устава на БФС.

3. В Софийски градски съд е формирано дело по искане от адвокатско сдружение за привикване на конгрес на същата дата - 18.03.2022 година, по което още няма изговаряне на съда. По него е направено в допълнение искане за привикване на конгрес на друга дата.

ИК на БФС смята, че откакто са налице правосъдни разногласия както във връзка с към този момент извършения конгрес, по този начин и във връзка с бъдещия подобен, единственото вярно деяние в тази ситуация е да се изчакат решенията на правосъдните институции.

Изпълнителният комитет изрично декларира, че отговорност за протичащото се по повод конгресите на БФС и основаването на предпоставки за рискова безтегловност във футбола ни следва да носи този, който е подхванал описаните дейности в ущърб на ползите както на футболните клубове, по този начин и на развиването на футбола у нас.

Предвид гореизложеното ИК на БФС взе решение да анулира свиканото Общо заседание на 18.03.2022 година

Членовете на ИК бяха осведомени и с създадената взаимно с УЕФА 4-годишна тактика за развиване на българския футбол и бюджетна рамка за същия интервал.
 Боби Михайлов: Имаме 4-годишна тактика, няма да дам да ми я откраднат
Боби Михайлов: Имаме 4-годишна тактика, няма да дам да ми я откраднат

" Работим макар пандемията "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР