На днешното си заседание членовете на ПК Социални дейности и

...
На днешното си заседание членовете на ПК Социални дейности и
Коментари Харесай

Дават по 500 лв. на варненски сираци за абитуриентския бал

На днешното си съвещание членовете на ПК " Социални действия и жилищна политика “ утвърдиха отпущането на еднократни обществени помощи за 133 варненци на обща стойност 38 750 лева Сред тях са четири деца, лишени от родителска грижа и сираци, които ще получат по 500 лева за абитуриентския си бал.

Съветниците одобриха и Годишния проект за развиване на обществените услуги в община Варна за 2020 година, в който са включени общо 83 услуги. Част от тях, които до момента са били финансирани със средства от общинския бюджет, ще станат държавно-делегирана активност. Това ще спести на локалната хазна към 1 млн. лв., стана ясно на съвещанието.

По време на полемиката бе изтъкнато, че част от обществените центрове в общината работят доста над потенциала си. По тази причина съветниците разпоредиха на обществената дирекция в Община Варна да направи разбор какъв брой от центровете имат листа на чакащите и какви са опциите за дофинансиране. Предложено бе там, където потенциалът е надвишен с над 20%, общината да отпусне спомагателни финансови средства. Евентуално решение ще бъде взето   на по-късен стадий след разглеждане и разискване на направения разбор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР