На днешното си редовно заседание правителството одобри допълнителните разходи по

...
На днешното си редовно заседание правителството одобри допълнителните разходи по
Коментари Харесай

През 2017 г. България ще плати над 5 млн. лв. на Турция по Механизма за бежанците

На днешното си постоянно съвещание държавното управление утвърди спомагателните разноски по бюджета на Министерството на външните работи, които ще се употребяват за погашение на българските вноски към Турция по Механизма за бежанците.

Общата дължима сума за 2017 година е в размер на 5.05 млн. лева Тя е изчислена на база каузи на брутния народен приход (БНД) на страната в общата сума на Разузнавателна служба на ФРГ на Европейския съюз.

Механизмът за бежанците в Турция бе основан от Европейски Съюз за да се координират дейностите в поддръжка на бежанците. Със съглашението южната ни съседка се ангажира да възпира основаването на нови миграционни направления към Европа.

Общият размер на помощта по механизма е 6 милиарда евро. Средства са предопределени за финансиране на незабавните потребности от филантропична помощ за сирийските бежанци и приемните общности в Турция.

Предоставянето на средствата на територията на Турция се прави посредством Инструмента за предприсъединителна помощ и по линия на филантропичната помощ.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Бежанците (1959)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР