На днешното си редовно заседание Министерският съвет одобри отчет за

...
На днешното си редовно заседание Министерският съвет одобри отчет за
Коментари Харесай

Правителството отчете успешна борба с бюрокрацията - на 89%

На днешното си постоянно съвещание Министерският съвет утвърди доклад за осъществяването на третия проект за деяние за понижаване на административната тежест за бизнеса с 30 на 100 от определено законодателство.
От началото на осъществяването на трите проекта през април 2010 година до края на 2018 година са изпълнени 384 (89%) от общо 432 ограничения. Изменени са 159 нормативни акта. Променени и анулирани са 334 отговорности за информиране, което съставлява 95% от плануваните 353. В резултат на това административната тежест за бизнеса е намаляла с 461.5 млн. лв. годишно, което съставлява 96% от плануваното понижение от 482.6 млн . лв. . Неизпълнените ограничения са 48, т.е. 11% от всички ограничения, като е дадено да бъдат изпълнени до 31 декември, 2019 година.
Сред най-важните изпълнени ограничения по трите проекта от началото на тяхното осъществяване до края на 2018 година са: стартирането на Електронния указател на болничните листове; основаването на опция за подаване на разнообразни документи по електронен път в Националната организация за приходите, създаването на електронни услуги, позволяващи продан на информация по длъжностен път сред Национална организация за приходите и други държавни институции за съществуване или липса на данъчни отговорности и настоящо положение на трудовите контракти и други
Предстои осъществяването на една от най-важните ограничения в третия проект за деяние, а точно: построяването на единна осведомителна система сред Националния статистически институт, Националната организация за приходите и Агенцията по вписванията. Тя дава опция еднократно попълнената информация в електронния документ, подаден в Национален статистически институт, автоматизирано да послужи и за задачите по публикуването на годишния финансов доклад, предстоящ на оповестяване в Търговския указател. Тази мярка ще докара до понижаване на административната тежест за бизнеса с над 9 млн. лв. годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР