На днешното си редовно заседание кабинетът в оставка ще определи

...
На днешното си редовно заседание кабинетът в оставка ще определи
Коментари Харесай

Кабинетът в оставка ще осигури допълнителен трансфер към общественото осигуряване

На днешното си постоянно съвещание кабинетът в оставка ще дефинира заместник-управителя от страна на България в Европейската банка за възобновяване и развиване.

Освен това финансовият министър Асен Василев ще предложи да се анулира решение № 662 на Министерския съвет от 2017 година, с което бе основан консултативният съвет по надзор и одит в обществения бранш. Той ще упорства и да се утвърди предложение за смяна в Кодекса за застраховането.

Министърът на енергетиката Румен Радев ще внесе решение за установяване на стойностите, които ще служат за пресмятане на тавана на приходите за съответния вид производител на електрическа сила.

Министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова ще изиска спомагателен трансфер по бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2024 година.

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева ще изиска да се предложи на Народното събрание да ратифицира две съглашения – за съдействие сред Виенския стопански конгрес и Българската организация за вложения и за обща активност сред взаимно дружество “Интегрални схеми ” и ръководеното от нея ведомство.

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще предложи удължение на контракта за социална поръчка за доставка на хранителни артикули и питиета, нужни за потребностите на въоръжените сили.

Министърът на стопанската система Богдан Богданов ще предложи да се разшири листата със стратегически обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност.

Министърът на образованието Галин Цоков ще внесе проек на разпореждане за увеличение на капитала на “Студентски столове и общежития ” ЕАД.

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков ще предложи решение за приемане на Националната тактика за електронно опазване на здравето и цифровизация на здравната система до 2030 година.

Министърът на превоза Георги Гвоздейков ще внесе план на решение “България Еър ” АД да е въздушният транспортьор, опериращ по интернационалната линия София-Баку-София, контрактувана със конвенция сред България и Азербайджан.

Министърът на културата Кръстю Кръстев ще упорства кабинетът да заплати държавна гаранция (застраховка) за краткотрайна експозиция на картини на Франц декор Щук в “Квадрат 500 ” на Националната изложба. В непрекъснатата галерия на “Квадрат 500 ” едно от най-ценните му съкровища е “Луцифер ” – известна творба на немския символист Франц декор Щук.
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР