На днешното извънредно заседание Ктоличният общински съвет прие три доклада,

...
На днешното извънредно заседание Ктоличният общински съвет прие три доклада,
Коментари Харесай

Теч от покрива на новия корпус на Френската гимназия в София

На днешното изключително съвещание Ктоличният общински съвет одобри три отчета, измежду тях и за санирането на жилищни здания в София. Докладът, импортиран от кмета Васил Терзиев, трябваше да се одобри незабавно, защото срокът за кандидатстване за безплатно саниране изтича в четвътък. След съвещанието общинският консултант Борис Бонев изнесе " притеснителни ", съгласно него, " обстоятелства " за ремонта на Френската гимназия в София, който завърши преди две години и струваше над 5 милиона лв.. Бонев алармира за течове, проблеми с окабеляването, плесен и рискови уреди за спорт.



От Френската гимназия в центъра на столицата упорстват за нов салон повече от 30 години. През юли 2020 година строителството му най-сетне стартира. Откриването е на 15 септември 2022 година

" Покривът на учебното заведение тече, в целия салон са ситуирани кофи, всякога, като вали дъжд, те се местят по отношение на там, където още веднъж е протекло, а строителят сподели, че постоянно ще тече, тъй като има неточност в плана ", сподели Борис Бонев, общински консултант ПП-ДБ-СС.

Според управлението на учебното заведение строителят е отстранил част от проблемите.

" - След нашите сигнали ненапълно позакърпи строителят, само че не дефинитивно.
Българска национална телевизия: Сега като вали не престават ли проблемите?
- Подавали сме сигнали, лятото имаше сериозен теч, в този момент единствено на 3 места ", изясни Розалина Найденова, зам.- шеф на 9 ФЕГ " Алфонс дьо Ламартин ".

Един от проблемите в новия физкултурен салон, за който общинския консултант Борис Бонев алармира е, методът по който са захванати мрежите за волейбол.



" Искам да си предствите какво би станало, в случай че възпитаник тръгне да гони топка, спъне се и си разбие главата в този бетон бордюр, това е гибел ", безапелационен е Бонев.

От ГЕРБ-СДС, които по това време управляваха столицата, споделиха, че сигналът за некачествения ремонт е стеснителен, само че би трябвало да се направи оглед от специалисти, които да открият дали казусът е в плана или в осъществяването.

" Има си екпертизи, които би трябвало да бъдат назначени, да се приложи контракта в цялата му суровост, да се усвоят гаранциите, да се наложат неустойките, по този начин както се е предписание по всеки един контракт ", сподели Георги Георгиев, общински консултант ГЕРБ-СДС.

Гаранцията на структурата е 10 години, на изолацията 7, а на всичко останало 5 години.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР