На днешният ден честваме празника на Обединена Европа. Отбелязва се

...
На днешният ден честваме празника на Обединена Европа. Отбелязва се
Коментари Харесай

Денят на Европа: Родните политици с послания за мир и благодарност към предците

На днешният ден честваме празника на Обединена Европа . Отбелязва се на датата, на която френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединяване на Стария континент.

" Днес е ден на респект към дребното останали ветерани от Втората международна война. Към всички хиляди българи , взели присъединяване в тази война и хилядите жертви, съдействали с живота си за Обединена Европа , в която живеем през днешния ден ".

Това съобщи президентът Румен Радев, откакто сервира венци пред паметника на Незнайния боец.

" Вярвам, че Европа ще показва своята мощ и единение, тъй като единствено дружно можем да се оправим с провокациите и да излезем от тях още по-сплотени " , написа министър-председателят Кирил Петков във Facebook страницата на Министерския съвет във връзка датата.



" На 9 май означаваме празника на Обединена Европа. Тази Европа, чиито основи в средата на предишния век сложиха същински визионери, претърпели ужаса на двете международни войни , разделянето и голямата човешка тъга. Но те имаха куража да загърбят болката и реваншизма, да погледнат самоуверено напред в бъдещето и да слагат началото на обединяването на европейския континент, показва министър-председателят. Утвърждавайки единството и толерантността като свои съществени полезности, Европа се трансформира в пример на независимост, взаимност, стопански напредък и разцвет, показва Петков.

Той показва страдание, че в Европа още веднъж се води " ужасяваща война " . " Загиват хора, разрушени са милиони ориси, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни демонстрират, че човешкият живот, единството, мирът и обединяването, са най-големите полезности и ние би трябвало с всички сили да ги пазим и отстояваме ", показва министър председателят Петков.

" Да бъдем признателни на героите и да градим мощна Европа ", съобщи от своя страна водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова откакто сервира венец на Паметника на Незнайния войник дружно със заместник-председателя на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин и ръководителя на парламентарната група “БСП за България ”.

" Днес свеждаме глава пред хилядите, дали живота си в битката против хитлерофашизма . Техният героизъм направи вероятен и днешния ден на Европа. Нека на този ден не се разделяме и противопоставяме. Да бъдем признателни на героите и да градим единна и мощна Европа ", прикани Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР