На днешния ден в 7:37 ч. от космодрума Байконур излетя

...
На днешния ден в 7:37 ч. от космодрума Байконур излетя
Коментари Харесай

Трима души излетяха в космоса благополучно!

На днешния ден в 7:37 ч. от космодрума Байконур излетя галактическият транспортен съд “Союз ТМА-18М ”. На борда е интернационален екипаж от трима души – съветският космонавт – деец Сергей Волков, който лети за трети път в космоса, казахстанският космонавт Айдън Аимбетов, който лети за пръв път, европейският астронавт Андреас Могенсен, който също лети за пръв път в космоса.

Екипажът ще пътува в продължение на два дни до “Международната галактическа станция ”.

Полетът на Аимбетов и Могенсен ще е къс – двамата ще се завърнат на Земята на 11 септември. Причината по тази причина е, че на “Международната галактическа станция ” живеят двама души, които се чака да престоят в космоса една година – това са Скот Кели и Михаил Корниенко. На 15-ти септември тези двама души ще отбележат половината от техния престой. Същият транспортен съд, който излетя през днешния ден, “Союз ТМА-18М ”, ще е корабът, който ще върна Кели и Корниенко през март 2016 година.

А пък корабът, който достави Кели и Корниенко в космоса през март тази година – “Союз ТМА-16М ” ще се завърне на Земята на 11 септември дружно с Аимбетов и Могенсен. Към тях ще се причисли Генадий Падалка, който към този момент е изкарал своята планувана шестмесечна задача. На негово място в продължение на няколко месеца ще остане Сергей Волков.

Андреас Могенсен, астронавтът на Европейската галактическа организация, е родом от Дания. В рамките на своя неколкодневен галактически престой ще би трябвало да организира редица опити. Един от тях е отдалечено управление на самоходен уред, ситуиран на Земята. Това е стъпка към по-нататъшното асимилиране на планетите от Слънчевата система, когато астронавти ще управляват луноходи и марсоходи.

Айдън Аимбетов е третият космонавт на Казахстан.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР