На днешния ден през 1882 г. в Държавен вестник е

...
На днешния ден през 1882 г. в Държавен вестник е
Коментари Харесай

Ден на българската община

На днешния ден през 1882 година в Държавен вестник е оповестен първият „ Закон за общините и градското ръководство ”, който регламентира устройството и активността на локалните органи на държавната власт в Княжество България.

Днес, когато актуалният динамичен свят слага пред локалната власт, своите високи условия и упования, е мъчно да си представим една община без дейните й жители – дейни участници в локалното самоуправление посредством всички лостове на демократичния развой.

Уважаеми съграждани, уважаеми дами и господа общински съветници, уважаеми чиновници на общинската администрация!

Ръководството на община Кричим е поело отговорности към съгражданите си, които извършва с рационални и съответни решения и дейности на фона на тежката обществено-икономическа и политическа обстановка, в която живеем в нашата страна.

В нашата община, е реализирано това обединяване, за което всички приказват в народен проект, че би трябвало да се случи, тъй като локалните проблеми и дела постоянно са ни сплотявали. В дребните общини като нашата, хората от другите етноси и вероизповедания живеем дружно, оказваме помощ си и от дълго време сме преодолели разликите.

Този образец можем да пренесем в цялата ни общественост – в нашата страна. Да бъдем обединени към общи дела, с цел да изградим националния ни блян и да реализираме, осъществяваме и защитим националните си ползи.

Пожелавам на всички доста здраве, доста сили, храброст и ентусиазъм!

Нека с усърдната си работата, общинската администрация да продължава да сплотява хората, да утвърждава ролята на локалната власт и на гражданското общество. Нека ежедневния труд и старания бъдат увенчани с почтени резултати – хубав и спретнат град, уютно място за живеене и прелестни условия за живот на жителите на Кричим. Н

а всички чиновници на общинска администрация поисквам още повече безстрашие и триумфи в работата, с цел да пазят с чест и достолепие професионалното си занятие!

Честит ден на българската община!   </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР